Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O mamă şi-a regăsit fiul după 18 ani de căutări!

L-a pierdut într-o gară din Buhuşi şi de atunci n-a mai ştiut nimic de el. Copilul s-a plimbat prin centre de plasament din Bucureşti, Argeş şi Braşov şi a fost încris chiar la şcoală, deşi nu avea certificat de naştere. Ce nu au făcut pentru el autorităţile, a făcut un articol publicat în Jurnalul Naţional.

de Redactia Observator

la 05.03.2014 , 20:25

În care Dragoş, copilul pierdut, şi-a regăsit povestea copilăriei. Şi drumul spre casă.

O îmbrăţişare cât pentru 18 ani de aşteptare. O mamă îşi strânge în braţe copilul pe care l-a născut acum 25 de ani, dar pe care l-a pierdut fără urmă în 1996. Vasile, sau Dragoş cum îl alinta ea, a dispărut în drum spre casa bunicii.

Regăsirea dintre mamă şi fiu a venit după ani de căutări, de disperare, de renunţare şi de speranţă. Amestecate într-o dorinţă nesfăşită a unei mame de a-şi reîntregi familia şi a unui fiu de a-şi găsi casa.

Vezi și

Şansa lor a fost un articol din Jurnalului Naţional. Pe care Dragoş l-a citit. Şi, odată cu el, amintirile copilăriei i-au năvălit în minte. Coşmarul lui a început în gara Buhuşi. Curios să audă şuierul roţilor metalice, a urcat într-un tren.

Un controlor l-a aruncat din tren în gara Chitila. Deşi era singur şi avea şapte ani. Era începutul unei vieţi fără identitate. Dragoş a fost găsit de o femeie care l-a predat unei organizaţii ce se îngrijea de orfani.

A fost plimbat între câteva centre de plasament din Bucureşti, Argeş şi Braşov. Niciun angajat al statului nu s-a întrebat cine este şi de unde vine.

Patru ani mama a răscolit ţara purtând la piept fotografia lui. Resemnată, a părăsit România împreună cu fetiţa care i-a mai rămas şi s-a recăsătorit în Turcia. Acolo, i s-a născut a doua fată. Dar niciuna dintre copile n-a reuşit să acopere golul din sufletul ei.

În urmă cu trei ani, Mariana s-a întors în România să-şi caute fiul. S-a oprit atunci în redacţia ziarului care i-a scris povestea. În paralel, Dragoş îşi căuta şi el identitatea pierdută. Cu ajutorul unui bărbat cu suflet care l-a găzduit.

Aşa a ajuns Dragoş să-şi regăsească familia. O familie pe care nu vrea să o mai piardă. Fiecare dintre ei are de recuperat 18 ani pe care i-a trăit doar din amintiri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » O mamă şi-a regăsit fiul după 18 ani de căutări!