O mie de gogoși preparate la un festival în Argeș
S-au încins ceaunele într-o comună din Argeş pentru. o mie de gogoşi! Pregătite de gospodine iscusite, gogoşile au sfârâit în tuciurile cu ulei încins, apoi au fost presărate cu zahăr şi servite tuturor pofticioşilor care au venit la festivalul dedicat desertului românesc.
S-au încins ceaunele într-o comună din Argeş pentru. o mie de gogoşi! Pregătite de gospodine iscusite, gogoşile au sfârâit în tuciurile cu ulei încins, apoi au fost presărate cu zahăr şi servite tuturor pofticioşilor care au venit la festivalul dedicat desertului românesc. A fost abia prima ediţie, dar oamenii locului spun că vor să păstreze tradiţia an de an, de focul lui Sumedru, obicei din străbuni ţinut înaintea sărbătorii Sfântului Dimitrie.
În bucătăriile din comuna argeşeană Ţiţesti a fost forfotă. Zece gospodine au lucrat la cele o mie de porţii ale desertului pufos.
Pentru cele o mie de gogoși s-au folosit 40 de kilograme de făină, 60 de ouă, 10 litri de lapte, 30 de litri de ulei și esențe. cât cuprinde.
Ca să ardă mai uşor caloriile, oamenii s-au încins în cele din urmă într-o horă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰