Antena Meniu Search
x

Povestea cumplită a bebeluşului aruncat în WC, la Potigrafu. Mărturia cutremurătoare a poliţistului care a resuscitat copilul nou-născut

Un bebeluş a murit după ce mama cu probleme psihice l-ar fi născut în toaleta din curtea casei. Tânăra a mers apoi la spital, acuzând o stare de rău. Medicii şi-au dat seama ce s-a întâmplat şi aşa au trimis poliţiştii acasă la femeie. Un agent a resuscitat nou-născutul ce risca să se înece in toaleta.

Vezi și

Un bebeluş a murit după ce mama cu probleme psihice l-ar fi născut în toaleta din curtea casei. Tânăra a mers apoi la spital, acuzând o stare de rău. Medicii şi-au dat seama ce s-a întâmplat şi aşa au trimis poliţiştii acasă la femeie. Un agent a resuscitat nou-născutul ce risca să se înece în toaleta.

Cu două săptămâni înainte, agentul Alexandru Vasile a văzut pe internet un clip despre cum se face masaj cardiac copilului nou-născut şi aşa că a pus în practică cele învăţate la faţa locului.

Poliţistului  i-a salvat viaţa fetiţei ce văzuse lumina zilei cu câteva ore înainte. Bebeluşul ar fi fost lăsat de izbelişte de propria mamă în toaleta din spatele curţii. Autorităţile au intrat în alertă după ce femeia a ajuns la spital. Le-a dat imediat medicilor de bănuit, la controlul ginecologic. 

ALEXANDRU VASILE, IPJ Prahova:

Când am ajuns la faţa locului am gasit copilul în toaleta din spatele imobilului, din spatele curţii practic, am daramat practic toaleta, altel nu puteam să scoatem copilul, am scos copilul, i-am facut masaj cardiac.

O misiune dificilă, de la care poliţiştul-erou nu s-a dat însă la o parte. Cu propriile mâini a readus-o la viaţă pe micuţa născută prematur, ce cântărea doar un kilogram. Între timp, au ajuns şi medicii la casa din Potigrafu.

Resuscitarea a fost continuată de medicii de pe salvare.

În ciuda tuturor eforturilor, însă micuţa nu a supravieţuit. S-a stins, la spital, la scurt timp. La Maternitatea din Ploieşti ajunsese mai deverme şi mama ei, o tânără de 34 de ani, cunoscută însă cu probleme psihice.

Vecinii tinerei sunt şocaţi de ceea ce s-a întâmplat. Mai ales că anchetatorii iau în calcul şi ipoteza ca bebeluşul să fi fost aruncat în toaletă, imediat după naştere.

Poliţiştii fac cercetări acum pentru infracţiunea de pruncucidere. Ancheta este, însă, una dificilă.

Femeia de 34 de ani va fi supusă unei expertize psihiatrice pentru stabilirea discernământului, însă, cel mai probabil, nu va răspunde penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Povestea cumplită a bebeluşului aruncat în WC, la Potigrafu. Mărturia cutremurătoare a poliţistului care a resuscitat copilul nou-născut