Antena Meniu Search
x

O noua afacere pentru administratorii de blocuri: afisele publicitare

Administratorii sau presedintele de bloc au gasit o noua afacere: afisele publicitare. Iau bani de la firmele specializate si uita sa-i dea mai departe asociatiei de proprietari sau sa-i investeasca.

Vezi și

Locatarii habar n-au ca afisele care le-au aparut peste noapte prin lifturi, spre exemplu, sunt aducatoare de bunastare. Pentru unii. Cu o camera ascunsa, reporterii Observator au descoperit cat de usor sunt de corupt cei care, teoretic, raspund de cat de bine e ingrijit blocul in care stati.

In total, 1.300 de euro pe luna. Suma minima pe care presedintele unui bloc din Bucuresti o cere pentru un afis pe exteriorul imobilului. In functie de durata intelegerii, de banii care ar putea curge pe langa o factura, pretul difera.

“Va spun de acum ca-l inchiriez, chiar daca este afisat sau nu este afisat. Adica, exclus deal-ul cand este afisat, dau mai mult, cand nu este, nu dau nimic. Am eu aprobarea lor, de la fiecare etaj”, a spus un presedinte de bloc, filmat cu camera ascunsa.

Pentru ca a sesizat oportunitatea unei afaceri, presedintele de bloc garanteaza ca are deja aprobarea locatarilor. Conform legii, banii incasati trebuie folositi la reparatii. De multe ori, ajung in buzunarul presedintelui de bloc sau al administratrorului. Aceste sume trebuie incasate cu titlul de sume speciale provenite din inchirierea spatiilor comune pentru care asociatia trebuie sa emita atat chitanta, cat si factura.

Sunt situatii in care locatarii nici macar nu au habar de intelegerile facute de cei care administreaza blocul. Specialistii spun ca nu e greu de sesizat daca administratorul investeste banii sau ii baga in buzunar. Totul se vede in aspectul blocului in care locuiti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O noua afacere pentru administratorii de blocuri: afisele publicitare