Antena Meniu Search
x

A RĂMAS FĂRĂ UN PICIOR, după ce a fost plimbată timp de ŞAPTE ORE între spitale, din cauza unei ERORI DE COMUNICARE

Caz incredibil în Neamţ. O pacientă de 63 de ani, victima unui accident rutier, a fost plimbată, timp de 7 ore, între spitale, pentru ca mai apoi, să i se amputeze piciorul. A fost singura modalitate prin care medicii i-au putut salva viaţa. De la Spitalul din Roman, a fost transferată la Piatra Neamţ, iar mai apoi, la Iaşi.

Vezi și

Caz incredibil în Neamţ. O pacientă de 63 de ani, victima unui accident rutier, a fost plimbată, timp de 7 ore, între spitale, pentru ca mai apoi, să i se amputeze piciorul. A fost singura modalitate prin care medicii i-au putut salva viaţa. De la Spitalul din Roman, a fost transferată la Piatra Neamţ, iar mai apoi, la Iaşi, unde ar fi putut să ajungă, încă din prima clipă, cu un elicopter. Aparatul de zbor a plecat însă gol din cauza unei erori de comunicare dintre medicii de la Ambulanţă şi SMURD. 

Drumul european E 85. La ieşire din Roman, o femeie de 63 de ani e blocată într-un microbuz răsturnat. Are piciorul strivit şi aşteaptă, în agonie, să fie salvată. Dar între medicii de pe Ambulanţă şi cei de la SMURD, începe telefonul fără fir. 

Eroarea numărul unu. Un elicopter SMURD decolează de la Iaşi spre locul accidentului pentru că, iniţial, numărul victimelor fusese raportat greşit la 112. 

Eroarea numărul doi.  La spitalul din Roman, starea femeii, indusă deja în comă, se înrăutăţeşte, aşa că medicii decid, după aproape două ore, să o transfere la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Elicopterul se întorsese deja la Iaşi. 

A fost a treia eroare. Femeia nu putea fi salvată nici acolo, aşa că medicii din Piatra Neamţ au solicitat, la rândul lor, elicopterul SMURD. Trecuseră deja aproape 6 ore de la accident. 

Femeia a ajuns la spitalul din Iaşi la peste şapte ore de la accident. Era deja în stare critică, iar singura şansă ca viaţa ei să fie salvată a fost să i se amputeze piciorul. 

Coşmarul femeii s-a lăsat cu anchete interne. După ce medicul de pe ambulanţă a criticat, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, comunicarea proastă dintre instituţii, comisia de disciplină l-a luat în vizor. 

Între timp, femeia rănită în accident este în continuare în stare gravă, internată în secţia de Terapie Intensivă. Deocamdată, familia nu a depus nicio plângere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » A RĂMAS FĂRĂ UN PICIOR, după ce a fost plimbată timp de ŞAPTE ORE între spitale, din cauza unei ERORI DE COMUNICARE