O româncă de 33 ani a realizat o performanţă care face gelos orice sportiv profesionist

Publicat: 03.10.2015, 19:23.
Actualizat: 03.10.2015, 19:43

În 10 luni, a participat la 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe toate cele 7 continente şi a stabilit un nou record mondial. Dar, Adriana Istrate nu a depus acest efort uriaş de dragul performanţei, sau al împlinirii persoanele, ci ca să adune bani pentru copiii bolnavi

În 10 luni, a participat la 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe toate cele 7 continente şi a stabilit un nou record mondial. Dar, Adriana Istrate nu a depus acest efort uriaş de dragul performanţei, sau al împlinirii persoanele, ci ca să adune bani pentru copiii bolnavi

Ambiţia a fost cea importantă armă în drumul spre succesul mondial al Adrianei Istrate. În doi ani, tânăra a demonstrat că voinţa este suficientă pentru a transforma o persoană sedentară, preocupată excesiv de muncă şi mai puţin de condiţia fizică, într-o campioană. În ultimele zece luni, ea a terminat 7 maratoane şi 7 ultra-maratoane pe 7 continente. Cea mai recentă în Vietnam, cu nicio săptămână în urmă.

Maratonul voinţei, maratonul cu ea însăşi a început, pentru Adriana, în martie 2013. Atunci când şi-a cunoscut mentorul, maratonistul Andrei Roşu. La 6 luni distanţă, fără antrenor sau vreo pregătire specială, tânăra a reuşit să termine primul ei maraton pe teritoriul ţării noastre.

Victoria i-a dat aripi şi, peste un an, a devenit singura femeie dintre cei 50 de participanţi care a terminat ultramaratonul de 100 de kilometri din Antarctica.

Ca să atingă performanţa, Adriana aleargă cinci zile pe săptămână. Iar în zilele de muncă se trezeşte la 5 pentru ca la 9 să fie la birou. Spune însă că efortul este incomparabil cu satisafacţiile pe care le are. Românca îşi testează propriile limite pentru ea, pentru copiii bolnavi pentru care strânge bani dar şi pentru toţi cei care o văd şi îi vor urma exemplul.

Abia întoarsă din cursă, Adriana începe acum pregătirea pentru triatlon. Într-un an vrea să înoate pe o distanţă de 3,86 kilometri, să meargă pe bicicletă alţi 180 de kilometri şi să alerge mai bine de 42 de kilometri. Totul într-o singură cursă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.