Antena Meniu Search
x

Scandalos: Încrengătura care face ca banii europeni pentru femeile agresate de soți să nu ajungă la victime (VIDEO)

Uniunea Europeană dă 38 de milioane de Euro în sprijinul  româncelor care sunt victime ale violenței domestice. Dar banii se duc pe apa sâmbetei.​

Vezi și

Uniunea Europeană dă 38 de milioane de Euro în sprijinul  româncelor care sunt victime ale violenței domestice. Dar banii se duc pe apa sâmbetei.​

La Valea Călugărească, dintre cele 29 de ”victime” incluse în proiect, şase sunt angajatele primăriei: trei la Serviciul de Asistenţă Socială, două la Contabilitate şi una la Autoritatea Tutelară. Au primit fiecare câte şase mii de lei de la Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, prin proiectul "O viaţă de calitate în siguranţă".

Reporterii Observator au luat legătura si cu angajatele primăriei care au beneficiat de fondurile europene. Surprinzător este ca niciuna dintre aceste femei nu a depus plângeri la poliţie.

În satul arădean Macea, 30 de femei au beneficiat de aceşti bani. Însă, la fel de surprinzător, la Macea, în 2015, la postul de poliţie nu s-a înregistrat nicio plângere pentru violenţă domestică.

Pe acelaşi subiect

Nicio plângere la poliţie

Un fenomen întâlnit în toată ţara. O maşinărie de cheltuit bani care n-a interesat pe nimeni. Un pensionar din Ialomiţa a descâlcit iţele afacerii şi a sesizat toate autorităţile.

În total, aproape patru mii de femei din România au primit indemnizaţii de şase mii de lei. Pe hârtie, tot atâtea persoane ar fi beneficiat de asistenţă socială si de cursuri de formare profesională. Cu un buget de opt milioane de euro, bani europeani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Scandalos: Încrengătura care face ca banii europeni pentru femeile agresate de soți să nu ajungă la victime (VIDEO)