Antena Meniu Search
x

O şcoală pentru copii speciali

Copiii au dreptul să învete, indiferent de dificultăţi şi de diferente", acesta este crezul dascălilor de la Liceul Tehnologic Special "SAMUS" din Cluj-Napoca, singura institutie urbana dintr-un proiect rural.

Vezi și

Copiii au dreptul să învete, indiferent de dificultăţi şi de diferente", acesta este crezul dascălilor de la Liceul Tehnologic Special "SAMUS" din Cluj-Napoca, singura institutie urbana dintr-un proiect rural. 

La Samus învaţă şi copii cu probleme fizice ori emoţionale. Copii din toată Transilvania. Profesorii de la SAMUS şi-au dorit o sala multimedia unde elevii de gimnaziu să facă terapie complexă şi să studieze. Investiţia este gata şi a fost finanţată prin proiectului "Ajută un sat. Schimbă o ţară"

Liceul Tehnologic Special SAMUS din Cluj-Napoca este o insititutie şcolară-pilot pentru întreg Ardealul. Cu deficienţe de auz, fizice ori de comportament, elevii învaţă meserii diverse, de la coafură-frizerie la construcţii. Copiii cazaţi în internatul şcolii fac după-amiază terapii de dezvoltare personală şi integrare socială.

Echipamentul IT şi internetul sunt două instrumente importante în terapiile de la Liceul SAMUS. Nouă sala multimedia a fost dotată cu 14 laptopuri, un videoproiector, o multifuncţională şi sistem audio. Finanţarea a venit prin proiectul "Ajută un sat. Schimbă o ţară" derulat de Fundaţia Mereu Aproape în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România.

Lucrările, de la constructve la amenajare, s-au făcut în nici două luni. Munca a fost făcută de voluntari din liceu, dascăli, maiştri şi elevi. Cînd au aplicat în proiectul "Ajută un sat. Schimbă o ţară", dascălii de la Liceul SAMUS au sperat să obţină finanţare pentru sala multimedia şi au dorit să-şi dovedească lor înşişi că pot atrage bani din fonduri non-guvernamentale. Investiţiile materiale au fost făcute. Acum încep investiţiile în recuperarea emoţională şi socială a unor tineri care au nevoie de sprijin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O şcoală pentru copii speciali