Antena Meniu Search
x

SPECIAL: O tanara din Frasin a primit fonduri europene de 200.000 de euro, pentru un centru spa

O coafeza din Frasin s-a convertit in om de afaceri. Intr-un oras care moare, ca multe altele din Romania, tanara a reusit sa acceseze fonduri europene in valoare de 200.000 de euro pentru un centru spa.

Vezi și

Orasul Frasin, judetul Suceava. O fosta colonie miniera ridicata la rang de oras. Un oras care nu moare, dar nici bine nu o duce. In ultimul sfert de secol, oamenii au vazut cum totul se duce de rapa, fara ca cineva sa faca ceva constructiv. Inchis, faliment, privatizare. Cuvinte care dor pentru frasineni.

Cuvinte de care multi s-au saturat. Pe singurul santier deschis in Frasin se lucreaza de zor pentru construirea unui centru spa. De ce un coafor, cand in oras nu exista urma de industrie? E simplu. E singura investitie privata facuta in ultimii ani in oras.

La santier munceste o mana de oameni. Dupa ce cladirea va fi gata, alte sapte locuri de munca vor fi disponibile. Nu e mult, dar e mai bine decat deloc. Totul din initiativa Stefaniei Gemanaru. La 25 de ani, putem spune ca este o femeie de afaceri cu experienta. La 19 ani si-a deschis primul coafor. Acum, va avea un centru spa.

 “Asta mi-am dorit dintotdeauna. In viata, cred ca Dumnezeu inzestreaza pe toata lumea cu cate ceva. Asta imi doream dintotdeauna. Lucrez de la 16 ani. Am lucrat si in Suceava, am lucrat si la Gura Humorului si aici este cel mai bine. Aici mi s-a parut ca sunt clientii cei mai multi si este singurul din zona”, spune Stefania Gemanaru, tanara afacerista.

"Aventura spa" a inceput in anul 2010, cand Stefania a auzit prima data de fondurile europene: “Este foarte multa hartogaraie cum ziceti dumneavoastra, dar atata timp cat vrei sa faci ceva, faci sacrificii. Muncesti, daca vrei sa obtii ceva cu adevarat. Am depus din 2010 si de-abia in 2012 mi s-a aprobat. Doi ani. Nu asa de usor”.

Insumate, greutatile se traduc intr-un singur cuvant: birocratie. Multa, adanc infipta in filosofia muncii de functionar public. Chiar si asa, Stefania a razbit: “A fost o bucurie, va dati seama. Nu stiam ce ma asteapta pe parcurs. Cate hartii au fost de pus, cate clarificari au fost la dosar. E clar ca nu este usor si tot timpul avem de invatat, dar piedici sunt multe. Chiar foarte multe. E rautatea care este intre oameni. La vremurile astea pe care le traim noi acum, ar face orice ca sa-ti faca rau”.

Acum, isi imparte timpul intre coafor pe care l-a deschis si santierul unde se ridica centrul spa pe care l-a visat.

Dupa ce constructia va fi finalizata, Stefania se va putea mandri cu noua angajati: doi la coafor si inca sapte nou-nouti, la centrul spa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL: O tanara din Frasin a primit fonduri europene de 200.000 de euro, pentru un centru spa