Antena Meniu Search
x

O tânără româncă în scaun cu rotile acuză o companie aeriană că nu a lăsat-o să ia avionul, pentru operaţia salvatoare

O tânără în scaun cu rotile acuză o companie aeriană că nu a lăsat-o să facă zborul care i-ar salva viaţa. Femeia susţine că şi-a cumpărat bilet de avion şi a anunţat în scris că are o dizabilitate.

Vezi și

O tânără în scaun cu rotile acuză o companie aeriană că nu a lăsat-o să facă zborul care i-ar salva viaţa. Femeia susţine că şi-a cumpărat bilet de avion şi a anunţat în scris că are o dizabilitate.

Valentina voia să ajungă la Tokio, la medicul care îi promisese că ar putea merge din nou. Iubitul ei, cetăţean japonez, a strans banii de tratament, dar visele celor doi s-au stins brutal. 

"După ce am urcat în avion au venit să îmi spună că trebuie să cobor din avion. De ce? Nu din punct de vedere medical, pentru că e ok, ci procedural nu este ok. Adică în cazul în care se prăbuşeşete avionul nu are cine să mă salveze pe mine.", povesteşte tânăra.

Valentina a lucrat ani de zile ca model, apoi s-a angajat într-un depozit. Un accident de muncă a lăsat-o la 23 de ani în scaunul cu rotile. Iniţial, medicii din România i-au spus că o să supravieţuiască doar 3 luni. A infirmat prognosticul şi acum doctorii japonezi i-au mai dat şanse să meargă.

Pe acelaşi subiect

Pentru a ajunge în Japonia , Valentina spune că a trecut prin procedura standard. A anunţat ÎN SCRIS compania aeriană că e în scaun cu rotile şi călătoreşte singură. Ar fi discutat şi telefonic cu reprezantanţii companiei care i-au garantat că zborul se poate face fără probleme. Doar că, după ce a urcat în avion, i s-a spus că trebuie să coboare.

Contactaţi de reporterii Observator, reprezentanţii companiei au spus că nu comentează cazurile particulare ale pasagerilor, dar că se gândesc doar la binele lor. 

Valentina, însă, nu mai are bani pentru alt bilet de avion. Nici cei 40 de mii de euro pentru o eventuală operaţie nu i-a strâns în întregime. 

Cazul a ajuns şi pe masa autorităţilor care se ocupă de persoanele cu dizabilităţi. 

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va putea acţiona abia după ce Valentina va depune plângere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » O tânără româncă în scaun cu rotile acuză o companie aeriană că nu a lăsat-o să ia avionul, pentru operaţia salvatoare