Antena Meniu Search
x

Regele Mihai este din ce în ce mai slăbit. În mijlocul situaţiei extrem de delicate, scandalul cu nepotul Regelui, Prinţul Nicolae, zguduie Casa Regală

Prinţul dezmoştenit Nicolae a încercat să intre cu forţa în reşedinţa regală din Elveţia. Într-un final, a ajuns să fie audiat la poliţie.

Vezi și

O ţară întreagă este cu gândul la Regele Mihai şi se roagă la Dumnezeu să-i dea tărie! Apropiaţii Majestăţii sale nu reuşesc să fie la fel de optimişti. Şi, de parcă situaţia Familiei Regale nu ar fi destul de delicată, aceasta s-a trezit confruntată cu un scandal de proporţii. Prinţul dezmoştenit Nicolae a încercat să intre cu forţa în reşedinţa regală din Elveţia. Într-un final, a ajuns să fie audiat la poliţie.

Veştile privind starea de sănătate a Regelui Mihai sunt cât se poate de îngrijorătoare. Majestatea Sa este din ce în ce mai slăbită.

Michael Flaks, consilierul Regelui Mihai: "Este destul de trist şi îngrijorător pentru că Majestatea Sa este într-o stare de sănătate precară de doi, trei ani. Însă, am înţeles că sunt ultimele ore sau zile în viaţă ale Majestăţii Sale, Regele."  

Danielle Maillefer, apropiată a familiei regale: "Ultima oară când am fost acolo eram cu câţiva dintre prietenii săi, secretarul său privat şi unul dintre puţinii săi prieteni apropiaţi elveţieni. Ne-am simţit foarte bine, el era foarte fericit. Cred că pur şi simplu era bucuros că ne vedea acolo şi zâmbea."

Românii, însă, nu renunţă să spere că regele îşi va reveni.

Din păcate, în aceste zile dificile, scandalul nu a ocolit Casa Regală. Prinţul dezmoştenit Nicolae a încercat să spargă uşa reşedinţei din Elveţia a regelui Mihai.

"A agresat fizic şi verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-şi vadă nepotul", se arată în comunicatul Casei Regale. 

Asta după ce, în urmă cu doi ani, Regele Mihai l-a exclus pe Nicolae Medforth-Mills din linia de succesiune şi i-a retras titlul monarhic. Cu toate acestea, Nicolae susţine că nu a vrut decât să-i spună bunicului său "La mulţi ani!" de ziua lui onomastică.

Singurul lucru pe care l-a obţinut a fost să determine Familia Regală să depună o plângere penală împotriva lui. 

"Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra in acest joc murdar. Voi alege sa-mi respect bunicul in aceste momente dificile", a fost mesajul lui Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai. 

Incidentul a avut loc la doar o oră după ce Regele Mihai a fost împărtăşit. Ultima apariţie publică a Majestăţii Sale a fost pe 8 noiembrie 2014, la Palatul Elisabeta din Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Regele Mihai este din ce în ce mai slăbit. În mijlocul situaţiei extrem de delicate, scandalul cu nepotul Regelui, Prinţul Nicolae, zguduie Casa Regală