Antena Meniu Search
x

SPECIAL! O timisoreanca si-a construit o gradina inspirata de cele de la Versailles

Inspirata de cele mai celebre gradini ale lumii, o femeie din Timisoara si-a construit propriul sanctuar al linistii. O gradina influentata de cea a Palatul Schonbrunn si de cele de la Versailles.

Vezi și

Un mic colt de rai, ascuns undeva pe o strada din Timisoara. O oaza de liniste care, desi aflata intr-un oras aglomerat, e departe de galagie, de stres. Un sanctuar al spiritului.

Acum cativa ani, nimic din ce vedeti in imaginile de mai sus nu exista. Dar, undeva ascuns in mintea Lacramioarei Manghel, era un vis, ca intr-o zi sa aiba o gradina asa cum a vazut doar la marile curti regale ale Europei.

Cunostintele despre gradinarit au venit abia dupa multe incercari, iar echilibrul l-a atins dupa multe esecuri.

“Am fost in Viena de vreo cateva ori, de doua trei ori, am vazut, am fost si la Schonbrunn si acolo am vazut niste aranjamente foarte frumoase, de culori, de combinatii de culori”.

Toata gradina este experimentata si cu florile care rezista la soare, care rezista la umbra, asa ca totul e un experiment aici. Niciun sef care sa ma dirijeze, nu am pe nimeni si asa cum imi place mie, aranjez, daca nu-mi place, schimb”.

Acum, gradina ei adapesteste peste 100 de specii de plante, de la cele obisnuite, la cele mai exotice.

Dupa palatul de la Schonbrunn, timisoreanca s-a inspirat si din celebrele gradini de la Versailles. Asa se face ca in acest colt de rai exista una din cele mai rare specii de nuferi, nufarul rosu.

A adus seminte de plante exotice din toate tarile pe care le-a vizitat. Acum, gradina ii ocupa aproximativ opt ore din timpul zilnic si consuma cam 2.000 de lei lunar, doar pentru a-si intretine sanctuarul. Dar, cand poti savura o cana cu ceai in mijlocul propriului colt de rai, orice sacrificiu merita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! O timisoreanca si-a construit o gradina inspirata de cele de la Versailles