Antena Meniu Search
x

O treime dintre medicii şi asistentele maternităţii din Rădăuţi au stafilococul auriu

Au fost condamnaţi la suferinţă încă din primele ore ale vieţii. Cel puţin şase bebeluşi de la maternitatea din Rădăuţi au fost infestaţi cu un microb periculos. Au luat stafilococul auriu chiar de la personalul maternităţii. Micuţii puteau să moară, chiar în locul în care au venit pe lume.

Vezi și

Autorităţile au început o anchetă, iar rezultatele sunt revoltătoare. O treime dintre medicii şi asistentele care lucrează în maternitate sunt şi ei infestaţi.

Un focar de infecţie şi un microb rezistent la antibiotice a provocat disperare printre mamele care au născut, în ultimele săptămâni, la maternitatea din Rădăuţi.

Nouă bebeluşi au ajuns de la maternitate direct la spitalul judeţean de urgenţă Suceva, infestaţi cu stafilococul auriu. Au avut nevoie de mai multe zile de spitalizare. Alţi şase nou-născuţi au fost externaţi cu afecţiuni ale pielii provocate de stafilococ, dar au fost trataţi la domiciliu.

Maternitatea a fost închisă şi amendată cu 15.000 de lei. Nicio alinare pentru suferinţa mamelor care, de sărbători, îşi vor ţine copiii internaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O treime dintre medicii şi asistentele maternităţii din Rădăuţi au stafilococul auriu