Antena Meniu Search
x

O unitate mobilă ATI, vitală pentru pacienții COVID, a ajuns la Spitalul Judeţean Botoşani. Paturile din spital sunt ocupate

O unitate mobilă de terapie intensivă a ajuns la Spitalul Judeţean din Botoşani. Şi era aşteptată ca pe ace. Aici, toate cele 15 paturi de terapie intensivă pentru bolnavii cu noul coronavirus sunt ocupate. Spitalul pe roţi va putea deveni funcţional, însă, abia peste câteva zile.

de Redactia Observator

la 11.11.2020, 08:30

Vezi și
  • O unitate mobilă ATI a ajuns la Botoșani, pentru pacienții COVID în stare gravă.
  • Spitalul pe roți a fost cumpărat de Fundaţia SMURD şi Fundaţia Mereu Aproape.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Vitală pentru pacienţii din Botoşani, unitatea mobilă de terapie intensivă a ajuns, noaptea trecută, în curtea spitalului judeţean. Toate cele 15 paturi din interiorul unităţii medicale sunt deja ocupate, astfel că unitatea pe roţi este o gură de aer, la propriu, pentru pacienţii aflaţi în stare gravă.

Radu Malancea, manager spital: "Avem la ora actuală numai 15 paturi pentru a îngriji pacienţii cu această afecţiune, altă unitate în judeţ nu există şi automat acesta este motivul pentru care am rugat să ni se aducă această unitate mobilă. Sperăm să facem faţă în continuare".

În Botoşani, cazurile de infectare cu noul virus sunt în creştere, iar situaţia este din ce în ce mai gravă.

Monica Adăscăliţei, director DSP Botoşani: "La municipiu avem o incidenţă de 5,51, iar la nivelul judeţului de 2,52. Având în vedere în utima perioadă că formele sunt medii spre grave, foarte mulţi pacienţi cu forme medii s-au agravat în perioada internării pe secţiile de COVID".

Un medic specialist de la Spitalul Gerota din Bucureşti urmează sa ajungă la Botoșani pentru a lucra în această unitate, la fel şi doi rezidenți. Până va putea fi folosită, însă, vor mai trece câteva zile.

Dan Nechifor, prefect: "Mâine va fi instalată, durează în jur de 5-6 ore până se finalizează instalarea. Partea de canalizare durează maxim 24 de ore, energia electrică există cablu, singura problemă este tancul pentru oxigen".

Unitatea de terapie intensivă care a ajuns în Botoşani a fost cumpărată de Fundaţia SMURD şi Fundaţia Mereu Aproape. O perioadă a stat la Timişoara, iar mai apoi a fost dusă la Cluj pentru a fi reconfigurată pentru anotimpul rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O unitate mobilă ATI, vitală pentru pacienții COVID, a ajuns la Spitalul Judeţean Botoşani. Paturile din spital sunt ocupate