Antena Meniu Search
x

Video O zi din viaţa balerinei Andra Cristina Iordăchescu

Vă prezentăm o poveste a unei tinere care a alergat curajoasă în direcţia visurilor ei de când era de-o şchioapă. Are deja mii de ore de antrenament în portofoliu, zeci de premii adunate la concursuri şi un vis măreţ. 

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 04.04.2024, 15:50

Vezi și

Drumul către succes nu are scurtături, iar Andra ştie prea bine acest lucru. În fiecare zi iese pe uşa casei cu un vis şi se întoarce cu speranţă. Visul de a deveni o balerină celebră şi speranţa că mâine va fi mai bună decât a fost ieri.

Visul a încolţit în inima ei când avea doar cinci ani. Atunci s-a înscris singură la cursurile de balet de la grădiniţă. 9 ani mai târziu, traseul şi programul sunt dificile şi uneori pot fi epuizante pentru un copil. Dar nu renunţă.

Toate diminetile ei sunt organizate in detaliu: se pregăteşte pentru ore, îşi prinde cu grijă părul în coadă sau cocul specific unei balerine, verifică încă o dată ghiozdanul şi merge către şcoală, acolo unde învaţă, scrie, ascultă şi pune întrebări. 

Termină în jurul prânzului programul la Liceul de Balet şi, din momentul în care ajunge acasă, începe o altă aventură: pregătirea pentru antrenamente. Şi înainte să plece din nou, pregăteşte teme şi proiecte pentru a doua zi.

Forţă şi condiţie fizică. Deşi par uşor de efectuat, mişcările produc încordarea tuturor grupelor musculare şi necesită rezistenţă la efort. A reuşit să obţină locul I la un concurs internaţional de dans anul trecut, iar povestea nu se opreşte aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » O zi din viaţa balerinei Andra Cristina Iordăchescu