Antena Meniu Search
x

Peste 80 de oameni au murit anul trecut în Capitală din cauza telefoanelor mobile

Pietonii ar trebui să înţeleagă o dată pentru totdeauna că zebra nu îţi salvează viaţa! Aşa că fiecare dintre ei ar trebui să fie foarte atenţi când traversează. Că nu se întâmplă aşa, puteţi constata în fiecare zi.

Vezi și

Pietonii ar trebui să înţeleagă o dată pentru totdeauna că zebra nu îţi salvează viaţa! Aşa că fiecare dintre ei ar trebui să fie foarte atenţi când traversează. Că nu se întâmplă aşa, puteţi constata în fiecare zi. Numai că, uneori, vorbitul la telefon, consultatul reţelelor de socializare în timpul mersului şi chiar fotografiatul pot fi fatale. Potrivit statisticilor, în oraşele mari, zeci de oameni îşi pierd viaţa din cauza telefoanelor mobile.

Bucureşti, ora prânzului, unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Capitalã . Un adolescent traverseazã strada vorbind la telefon , pe culoarea roşie a semaforului.    

Un alt tânăr îşi numără banii pe bicicletă în aceeaşi intersecţie aglomerată. Când ridică privirea realizează că se află în mijlocul haosului. Şoferii îl claxonează şi abia în final, biciclistul se retrage dintre maşini doar pentru a mai face o încercare. 

Fie că vorbesc la telefon , ascultă muzică sau intră pe reţelele de socializare,  absorbiţi de tehnologie, pietonii nu se mai uită când, şi pe unde merg. Iar numărul accidentelor este îngrijorător.

Numai în Bucureşti, anul trecut s-au înregistrat 470 de accidente grave, 133 dintre ele provocate de pietonii care au traversat prin loc nepermis. Tot ei au fost de vină şi în alte 32 de situaţii pentru că s-au deplasat pe şosea în loc să meargă pe trotuar. În total, în ambele cazuri, au murit 84 de oameni. 

În urmă cu trei zile o femeie a fost mutilată de tramvai, tot în Capitală. Vatmanul a povestit că vorbea la telefon când a ajuns pe şine. 

Keren Rosner - psiholog:

Presiunea timpului ne face să exploatăm orice secundă pe care o avem, avem senzaţia că putem câştiga timp dacă facem mai multe lucruri în acelaşi timp.   

Cele mai multe astfel de accidente au loc în oraşe, însă, lipsa de atenţie a pietonilor este principala cauză a incidentelor din trafic în întreaga ţară. 

Georgian Drăgan - purtător de cuvânt IGPR:

Folosind telefonul mobil, nu sunt atenţi la stradă, nu sunt atenţi dacă e culoarea verde sau roşie la semafor, traversează şi de multe ori sunt accidentaţi. 

Îmagini şocante ale victimelor tehnologiei au fost surprinse şi în alte ţăro. O femeie din India şi-a scăpat copilul din braţe în timp ce îşi făcea un selfie pe o scară rulantă din mall. Fetiţa nu a supravieţuit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste 80 de oameni au murit anul trecut în Capitală din cauza telefoanelor mobile