Antena Meniu Search
x

Sute de oameni au asistat la slujba de întronare a Arhiepiscopului de Suceava

A fost sărbătoare mare pentru credincioşii din nord-estul ţării. Aproape o mie de oameni au venit la Catedrala din Suceava pentru a-l vedea pe Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, care de duminică păstoreşte Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Postul a rămas liber după ce Inalt Preasfinţitul Pimen a murit, infectat cu noul coronavirus. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 27.07.2020, 01:10

Vezi și
  • Părintele Calinic a intrat în Mănăstirea Putna în 1980.
  • Arhiepiscopul are studii de medicină, drept şi filosofie.

Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul a primit duminică mantia arhierească, cârja şi crucea de arhiepiscop. Odată cu ele, a primit şi sarcinile ce îi revin ca păstor al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. 

Preasfintitul Ignatie, Episcopul Huşilor: Sa aiba grija deosebita pt constructia de noi bisierici si pt restaurarea celor existente. Sa infiinteze gradinite, scoli, asezaminte medicale si culturale. Sa lupte pentru intoarcerea la credinta a celor rataciti.

Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor: Vreau sa va asigur ca dincolo de severitatea mea, veti gasi un suflet bun, care cu 4 decenii in urma am lasat haina trupului acestei lumi la portile Manastirii Putna.

Era luna martie a anului 1980 când a intrat în Mănăstirea Putna, iar patru ani mai târziu a fost tuns în monahism cu numele de Calinic. Pe lângă Teologie, Părintele Calinic a urmat cursuri de medicină, are licenţă în drept şi două doctorate în filosofie. 

"Un om bun, un om cult, un om cu toate calitatile bune", spune o credincioasă.

"Un bun venit pentru inalt preasfintitul nostru Calinic, si l-am primit cu mare bucurie, il primim noi mirenii de rand", declară un credincios.

Ceremonia întronizării a avut loc la Catedrala episcopală din Suceava, acolo unde s-a oficiat şi Sfânta Liturghie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Sute de oameni au asistat la slujba de întronare a Arhiepiscopului de Suceava