Antena Meniu Search
x

Oamenii nervoși riscă să explodeze

Puțini oameni se pot lăuda cu faptul că sunt permanent calmi și optimiști. E cumplit de greu să eviți stresul mai ales că trăim într-un secol al vitezei.

Vezi și

 Puțini oameni se pot lăuda cu faptul că sunt permanent calmi și optimiști. E cumplit de greu să eviți stresul mai ales că trăim într-un secol al vitezei.

Cel mai mult contează factorii de stres, deci mediul în care trăiesc, ce fel de probleme au în jur. Factori în plus sunt fumatul, nopţile nedormite, băutura. Dar nu toţi oamenii reacţionează la fel atunci când se confruntă cu o problemă. Unii explodează pur şi simplu şi încearcă să elimine obstacolele prin mijloace discutabile.

Potrivit cercetătorilor americani, astfel de oameni au şanse foarte mari să facă un accident vascular-cerebral. Chiar dacă vi se pare un non-sens, există o explicaţie. Faptul că unii oameni se abţin să se descarce atunci când ceva îi enervează la maximum, nu înseamnă că sunt calmi. Ci doar că sunt bine-educaţi şi ştiu că nu trebuie să se dea în spectacol.

Stresul în doze minime este echivalent cu multă sănătate. Dar ce facem în condiţiile în care chiar nu putem evita situaţiile tensionate? Ne străduim să învăţăm cum să ne relaxăm odată ce ajungem acasă. Din păcate, românii tind să ignore pericolul de a suferi un accident vascular-cerebral.

Atacul cerebral este provocat de blocarea circulaţiei sângelui în creier. Una dintre cauze este hipertensiunea. Orice moment de nervozitate ne creşte tensiunea arterială, doar că - atunci când această stare este permanentă - poate duce la un accident vascular-cerebral. Cercetătorii americani au descoperit acest lucru, după ce au studiat aproape 7.000 de persoane, pe care le-au monitorizat timp de 11 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Oamenii nervoși riscă să explodeze