Antena Meniu Search
x

Oferte de vacanţă la Templul Cavalerilor din Alba

Este sezonul vacanţelor şi harta turistică a României abundă în oferte de nerefuzat. În Alba, Templul Cavalerilor oferă, pe lângă inegalabila experienţă istorică, linişte, aer curat şi o privelişte de vis

Vezi și

Este sezonul vacanţelor şi harta turistică a României abundă în oferte de nerefuzat. În Alba, Templul Cavalerilor oferă, pe lângă inegalabila experienţă istorică, linişte, aer curat şi o privelişte de vis

Sculptat parcă direct în versanţii stâncoşi, într-o zonă extrem de pitorească din Munţii Trascăului, "Templul Cavalerilor" este alternativa perfectă pentru cei care caută o experienţă deosebită, în mijlocul naturii. Înconjuraţi de pereţii de piatră înalţi de 100 de metri, turiştii se simt pe terasa ce datează din 1320 ca şi cum ar fi călătorit timp.

Templul Cavalerilor a fost construit ca şi cetate de apărare, apoi a fost transformat în cazarmă militară. O perioadă din armată, castelul din piatră din Trascău i-a fost casă chiar regelui Mihai. Irina şi-a adus fiica tocmai din Canada pentru a-i face cunoscută istoria ţării natale prin intermediul acestui loc.

Cumpărat în 1995 de un braşovean, pe când era o ruină, castelul a suportat investiţii majore pentru a fi renovat. În toate cele 20 de camere paturile sunt în formă de baldachin, iar totul în jur este din lemn masiv şi piatră. Ambiţia proprietarului, pasionat el însuşi de istorie, a fost să păstreze cât mai fidel atmosfera de epocă. Acum, spune cu mândrie că weekendurile sunt rezervate în proporţie de 70 la sută pentru următorul an. Mulţi sunt turişti străini.

Pensiunea dispune de 15 camere, dotate cu mobilier vechi şi nou, dintre care 2 sunt apartamente de lux. Construit între secolele 16 şi 17, castelul dispune şi de o superbă cramă unde sunt găzduite frecvent degustari de vinuri şi mese festive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Oferte de vacanţă la Templul Cavalerilor din Alba