Ofițerii anticorupție dăruiesc cărți elevilor

De Redactia Observator.
Publicat: 09.01.2020, 16:28.
Actualizat: 09.01.2020, 17:08

Un om educat este un om care poate fi corupt cu mare greutate. Iar acesta este motivul pentru care conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie au lansat o campanie de educare a tineretului.

Un om educat este un om care poate fi corupt cu mare greutate. Iar acesta este motivul pentru care conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie au lansat o campanie de educare a tineretului. Nu ţin prelegeri, nu organizează cursuri, nimic de acest gen. Doar merg în şcoli, unde donează cărţi elevilor.

Agitaţie mare la şcoala din comuna Luncani, unde elevii au venit cu bucurie şi cu zâmbetul pe buze. Deşi clopoţelul care anunţă începerea noul trimestru încă nu a sunat, copiii au stat în bănci printre maldăre de cărţi, primite de la poliţiştii anticorupţie din Bacău.

Au ales poveştile din mai multe culturi internaţionale, cărţile istorice sau de geografie, ca să-şi îmbogăţească cunoştinţele.

Bogdana Burlciuc, directoare: Fondul de carte de al biblioteca Lucani era deficitar. Este dificil să-i motivezi şi să-i atragi să ia o carte în mână, dar faptul că ei nu acaces şi nua ua faoret multe calculatoare, tablete la ţară. Dându-le o carte le dezvoltă imaginaţia mai bine.

Cărţile au fost donate în cadrul unei campanii făcute de Direcţia Generală Anticorupţie- "Prin educaţie creştem integritate".

Marian Tamaş, şef DGA Bacău: Are la bază necesitatea educării tinerei generaţii, în spiritul integrităţii prin dezvoltarea unor abilităţi de selectarea unor informaţii concrete şi corecte şi dezvoltarea unor atitudini responsabile în a discerne in afara unor comportamente nonetice.

Campania are loc la nivel naţional. Şi alte biblioteci şcolare de la sate din alte judeţe vor primi cărţi în zilele următoare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.