Antena Meniu Search
x

Omar Hayssam vrea redeschiderea tuturor dosarelor in care a fost judecat in lipsa

Este traumatizat si nici nu mai vede bine. Este cartea pe care o joaca teroristul numarul 1, Omar Hayssam. Sirianul a stat astazi fata in fata cu judecatorii. A cerut ragaz ca sa-si angajeze un avocat si a aruncat bomba.

Vezi și

Asa era acum sapte ani, la iesirea din puscarie. Acum, Omar Hayssam a fost adus la Tribunal pe picioarele lui, flancat de mascati. Nu pare nici bolnav, nici muribund. A aparut in fata judecatorilor imbracat lejer, in tricou si pantaloni, mai slab cu cateva kilograme si cu barba.

Din boxa acuzatilor, Omar Hayssam a cerut sa fie lasat sa ia legatura cu familia pentru ca nu are, inca, avocat. Nevoie urgenta ar avea, insa, de o pereche de ochelari. Fara ei nu poate nici macar sa citeasca in celula de la Rahova. Si nici nu poate citi actele depuse la dosar. Sirianul a vorbit pentru, prima data de la fuga sa din Romania, intr-o instanta romaneasca.

"Sunt foarte traumatizat de ultimele evenimente.", le-a spus Hayssam magistratilor. In plus, le-a cerut sa-i redeschida toate dosarele in care a fost judecat in lipsa, ca sa se afle adevarul. A stat mereu cu mainile impreunate.

Omar Hayssam s-a plans ca nu a putut fi vizitat in puscarie de sotia lui, Adela Omar. “El sustine ca, deocamdata, nu a putut sa ia legatura cu familia. Nu i s-a permis. Deocamdata a facut o cerere. Momentan nu este aprobata”, a detaliat avocatul din oficiu.

Un singur membru al familiei a fost prezent la proces - cumnata sirianului, Carmen Omar. A tacut, insa, malc cand judecatorul a intrebat daca in sala este prezenta vreo ruda a inculpatului.

Surse judiciare spun ca, in penitenciar, Omar Hayssam tine post negru, pentru ca in aceasta perioada este Ramadanul, celebra sarbatoare islamica. Sirianul se roaga de cinci ori pe zi, potrivit traditiei. Vineri dimineata va face o pauza de rugaciune pentru un nou termen al procesului "Manhattan" in care este cercetat, alaturi de unul dintre fratii sai, Omar Mohamad, pentru delapidare prejudiciul fiind de 20 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Omar Hayssam vrea redeschiderea tuturor dosarelor in care a fost judecat in lipsa