Antena Meniu Search
x

Supravieţuitorul din România îngheţată: Omul zăpezii trăiește în iglu, în mijlocul unei păduri din Brăila (VIDEO)

Omul zăpezii există, în mijlocul unei păduri din Brăila. Se numeşte Gabriel Pravedin şi trăieşte de 11 ani în sălbăticie. Rezistă incredibil pe un ger cumplit, la aproape minus 20 de grade, deşi nu are nicio sursă de căldură.

Vezi și

Omul zăpezii există, în mijlocul unei păduri din Brăila. Se numeşte Gabriel Pravedin şi trăieşte de 11 ani în sălbăticie. Rezistă incredibil pe un ger cumplit, la aproape minus 20 de grade, deşi nu are nicio sursă de căldură.

Într-un bârlog săpat în gheaţă, în inima pădurii de la marginea Brăilei, l-am găsit pe omul zăpezilor. Un om care sfidează iarna.

El este Gabriel Pravedin. Are 54 de ani şi sânge de lipovean. A dus, cândva, o viaţă normală. A avut o soţie, un rost şi o gospodărie. Dar a rămas văduv şi a decis, de peste un deceniu, să-şi trăiască durerea departe de oameni, în singurătate. Doar el şi Dumnezeu.  

Spune că nici frigul nu îl deranjează, deşi azi-noapte a fost ger năprasnic în Brăila, -19 grade. Iar crivăţul a pus la pământ copacii din pădure. 

Pe acelaşi subiect

Îngrijoraţi de soarta lui, jandarmii au venit să-l salveze. 

Domnul Gabriel nu vrea în ruptul capului să-şi lase cuibul. Tot ce are, a construit cu mâinile lui. Un adevărat iglu, acoperit cu folie de plastic, crengi şi pături. În lipsa unor ziduri, şi-a agăţat ceasul de perete... în copac. La fel şi un telefon defect. Se mândreşte că Palatul său din Primăverii, aşa cum îşi alintă adăpostul, are chiar şi o bucătărie.

Mâncare îi mai lasă localnicii din Lacu Sărat. Dar iarna, în pădure nu intră nici ţipetenie de om. Tot satul e încremenit sub ger polar. Chiar şi lacul, unul dintre cele mai sărate din toată Europa, a îngheţat complet din cauza frigului. <INTRA SCRISURI COMPARATIE CU MAREA> Asta deşi are o concentraţie de sare DE OPT ORI mai mare decât Marea Neagră. 

15 centimetri de gheaţă s-au format la suprafaţa lacului. La peste un metru adâncime, s-a depus un strat gros de sare, aşa că apa din adâncuri nu a îngheţat, deşi au fost temperaturi-record, de minus 19 grade. La noapte, se anunţă ger şi mai tăios. E un pericol de moarte pentru orice om aflat sub cerul liber, inclusiv pentru domnul Gabriel. Jandarmii au chemat şi o Ambulanţă în ajutor. 

Domnul Gabriel Pravedin spune că e pregătit să înfrunte gerul. Cu orice risc. Numele lui, în rusă, înseamnă adevăr. Iar adevărul lui, pe care nu vrea să-l părăsească, e acolo, în inima pădurii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Supravieţuitorul din România îngheţată: Omul zăpezii trăiește în iglu, în mijlocul unei păduri din Brăila (VIDEO)