Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O fetiţă de 13 ani nu s-a mai trezit după operaţia care trebuia să o salveze. Părinţii sunt disperaţi: "Este o legumă"

De o lună, e înţepenită într-un pat de spital. Nu vorbeşte, nu mănâncă, nu dă niciun semn de viaţă. "E o legumă", spune tatăl, care acuză o greşeală medicală în timpul unei intervenţii la Institutul Inimii din Târgu Mureş.

de Redactia Observator

la 26.05.2017 , 19:39

De o lună, e înţepenită într-un pat de spital. Nu vorbeşte, nu mănâncă, nu dă niciun semn de viaţă. "E o legumă", spune tatăl, care acuză o greşeală medicală în timpul unei intervenţii la Institutul Inimii din Târgu Mureş.

În urmă cu un an, 12 vatmani şi impiegaţi de la RATB au intrat în marea finală a emisiunii Bravo România, de la Antena1, ca să o salveze pe Cristina. Fetiţa de 13 ani s-a născut cu o malformaţie la inimă şi a fost operată, în aprilie, la Institutul Inimii din Târgu Mureş. Ultimul mesaj l-a transmis din uşa sălii de operaţie, prietenilor de la RATB care au luptat pentru ea.

După operaţia de la Târgu Mureş, Cristina nu s-a mai trezit. O complicaţie neprevăzută a întrerupt cursul programat al intervenţiei pe cord. Fisurarea aortei a provocat un atac vascular cerebral. Medicii ar fi intervenit târziu, acuză tatăl, iar creierul copilei nu a mai primit sânge, timp de 12 minute.

Vezi și

Operată pentru malformaţia la inimă, Cristina a devenit un pacient pentru care cardiologii din Târgu Mureş n-au mai avut soluţii. Complicaţiile apărute erau de competenţa unui neurolog.

Am încercat să afăm părerea echipei medicale care a operat-o pe Cristina. Managerul Institutului de Cardiologie din Târgu Mureş este în concediu, iar chirurgul care a coordonat intervenţia a fost de negăsit. În încercarea disperată de a o salva, părinţii şi-au adus fetiţa la Bucureşti.

Născută cu o malformaţie rară la inimă, Cristina a fost operată prima oară când avea cinci ani.

Cristina a plecat spre operaţia de la Târgu Mureş, fericită pentru nota de zece pe care o luase la română. Acum, la poarta spitalului din Bucureşti, tatăl aşteaptă cel mai mic semn de viaţă de la ea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri sociale » O fetiţă de 13 ani nu s-a mai trezit după operaţia care trebuia să o salveze. Părinţii sunt disperaţi: "Este o legumă"