Antena Meniu Search
x

Operatie dificila la Gradina Zoologica din Galati

Interventie chirurgicala mai putin obisnuita la Gradina Zoologica din Galati. O echipa formata din sase medici, patru de acolo si doi chemati special de la Bucuresti, au extirpat o tumora de sase kilograme de la o leoaica in varsta de 12 ani.

Vezi și

Venit tocmai din Bucuresti, profesorul doctor Alexandru Diaconescu a coordonat in amanunt fiecare detaliu din intreaga interventie. Ingrijitorii de la Gradina Zoologica au sedat animalul cu doua doze de tranchilizant, apoi l-au carat pe o targa pana pe masa de operatii.

Interventia a durat mai bine de trei ore. Cei sase medici, in frunte cu profesorul coordonator de la catedra de ginecologie si obstetrica din cadrul Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti, au reusit sa extirpeze tumora care masura 40 de centimetri si cantarea sase kilograme. “Interventia a fost extrem de dificila, a fost o tumora extrem de voluminoasa, destul de aderenta de abdominala, vascularizata, dar am reusit indepartarea in totalitate”, a explicat medicul Alexandru Diaconescu

Leoaica are 12 ani, iar ingrijitorii au botezat-o Adela. S-a nascut la Gradina Zoologica din Galati si acolo a trait toata viata. Are si doi pui, o femela si un mascul, care stau cu ea in acelasi loc. Ei, dar si ceilalti lei, ii sunt alaturi Adelei, spiritual. “Ceilalti cinci lei au fost agitati, simt ca se intampla ceva”, a declarat Madalin Serban, directorul stiintific al Gradinii Zoologice din Galati

In perioada urmatoare, leoaica va fi supusa mai multor sedinte de chimioterapie. Operatia a fost a doua de acest fel din tara. Prima a avut loc in urma cu cativa ani, la Gradina Zoologica din Bucuresti si a fost realizata de acelasi profesor doctor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Operatie dificila la Gradina Zoologica din Galati