Antena Meniu Search
x

Operaţie rară realizată de medicii din Târgu Mureş

O femeie de 61 de ani a fost salvată pentru a patra oară de la moarte de medicii din Târgu-Mureş. Aceştia i-au refăcut toracele şi coastele după ce i-au îndepărtat o tumoră cât o minge. Operaţia, rară şi dificilă, s-a încheiat cu succes.

Vezi și

Femeia mai suferise înainte încă două operaţii în zona toracelui din cauza sarcomului de perete toracic care a recidivat. Înainte de finalul anului 2013 situaţia s-a agravat, iar decizia medicilor de a o opera a fost una extrem de dificilă.

Operaţia a presupus îndepărtarea a patru coaste, scoaterea tumorii de peste un kilogram şi refacerea coastelor şi a peretelui toracal. Tumoarea afectase mai mulţi muşchi din zona spatelui, coastele şi lobul pulmonar inferior drept. Întreaga zonă afectată a fost îndepărtată.

Femeia de 61 de ani din Suceava recunoaste ca nu a respectat sfaturile medicilor si nu s-a prezentat periodic la control. Asa a ajuns sa aiba in zona spatelui o tumoare de marimea unei mingi de fotbal care ii provoca dureri groaznice.

Acum spune ca se simte bine si ca medicii i-au dat o noua speranta la viata. Ii sfatuieste pe toti cei care au astfel de probleme sa apeleze la medici de fiecare data cand este necesar. Si ceea ce este cel mai important, sa nu renunte la lupta pentru sanatate chiar daca au trecut de 60 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Operaţie rară realizată de medicii din Târgu Mureş