Antena Meniu Search
x

Alpinistul înghiţit de avalanşă în Bucegi, pe Valea Coştilei, de negăsit. Salvamontişti au oprit din nou căutările

Operaţiune dramatică în masivul Bucegi. Salvatorii s-au întors pe munte să-l caute pe alpinistul îngropat de o avalanşă.

Vezi și

Operaţiune dramatică în masivul Bucegi. Salvatorii s-au întors pe munte să-l caute pe alpinistul îngropat de o avalanşă. Li s-au alăturat prietenii tânărului dispărut ieri. Însă, misiunea lor este extrem de riscantă. Deasupra locului unde au loc căutările, s-au desprins bucăţi uriaşe de gheaţă. Daniel Rusu cunoştea bine muntele, dar a avut încredere prea mare în propriile puteri şi a ignorat riscul de avalanşă.

Pe Valea Coştilei, zăpada măsoară peste 5 metri înălţime, iar salvamontiştii sondează în continuu. S-au aliniat şi practic urcă. Pericolul este extrem de mare pentru că, undeva acolo sus, o placă mare de zăpadă se poate desprinde oricând.

Salvatorii montani, însoţiţi de prieteni ai tânărului îngropat sub tonele de zăpadă, au urcat umăr la umăr pe Valea Coştilei. Au săpat în genunchi, de teamă să nu declanşeze o nouă avalanşă.

Daniel Rusu are 30 de ani.  E cunoscut ca fiind un alpinist experimentat. Urca pe munţi de la vârsta de 14 ani, alături de fratele său. A dus tricolorul până în masivul Pamir din Asia, la aproape 8.000 de metri altitudine. 

Pe acelaşi subiect

Ieri dimineaţă, mai avea doar cinci metri până pe platoul Bucegilor, când o bucată de gheaţă l-a lovit. În cădere, a declanşat avalanşa. S-ar fi oprit la 50 de metri de Refugiul Coştila. Acolo unde acum este căutat. "A dat o bucată de zăpadă mică, de câţiva metri, s-a oprit în el. El s-a uitat cu faţa la vale şi după aceea s-a format acea ceaţă de avalanşă. L-au mai văzut încă o dată mai jos şi după aia a dispărut."

Aseară, salvamontiştii au abandonat operaţiunea, după ce zăpada s-a desprins din nou de pe munte şi era să-i îngroape şi pe ei. Au reuşit să găsească: mănuşile, rucsacul, pioleţii, o bucată din geacă şi casca spartă a alpinistului Daniel Rusu. 

Azi, un prieten a ridicat o dronă pe munte. De sus, se văd paşii în zăpadă a celor care l-au însoţit pe Daniel Rusu şi au coborît apoi să ceară ajutor. Dar nici urmă de el. Fratele său a participat şi el la căutări.

Tânărul locuia în Bucureşti, alături de soţia lui. Nu era prima dată când urca în Bucegi. Salvamontiştii vor relua căutările mâine dimineaţă cu ajutorul câinilor de urmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Alpinistul înghiţit de avalanşă în Bucegi, pe Valea Coştilei, de negăsit. Salvamontişti au oprit din nou căutările