Antena Meniu Search
x

Un nou ordin stabileşte regulile de prevenţie la slujbe. Pentru mulţi însă, tradiţia e pe primul loc

Marea relaxare se simte şi în rândul credincioşilor! Un nou ordin stabileşte reguli clare la slujbe în perioada stării de alertă. Pentru mulţi însă tot tradiţia e lege. Deşi icoanele ar trebui dezinfectate după fiecare enoriaş în parte, nimeni nu ţine cont de asta. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 25.05.2020, 00:18

Vezi și
  • Slujbele private se desfăşoară cu până la 16 participanţi.
  • Credincioşii trebuie să se dezinfecteze înaintea slujbei.

De frica virusului sau a camerelor de luat vederi, preoţii îi încurajează pe credincioşi să păstreze distanţa. Fără succes. Oamenii s-au înghesuit în magazinele de lumănări sau la ieşirea din biserici fără să mai ţină cont de recomandări.

Potrivit unui nou ordin care se aplică din acest weekend icoanele şi obiectele de cult trebuie dezinfectate după fiecare credincios în parte.

Şi curţile bisericilor au fost pline de credincioşi. Cei mai mulţi au respectat regulile cu sfinţenie. Pentru alţii însă slujba a fost prilej de socializare.

Conform noului ordin, slujbele private, precum cele de cununie, se pot desfăşura cu până la 16 credincioşi. Aceştia au mai multe obligaţii, printre care şi să îşi dezinfecteze mâinile atunci când intră în biserică.

Deocamdată nu se poate face împărtăşanie în masă, ci individual, în timpul săptămânii.

Textul referitor la folosirea obiectelor de cult cu care credincioșii din varii religii intră în contact în cadrul ritualurilor este unul general, realist gândit în cheia firească a neutralității religioase care definește relația democratică a Statului român cu toate cultele din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un nou ordin stabileşte regulile de prevenţie la slujbe. Pentru mulţi însă, tradiţia e pe primul loc