Antena Meniu Search
x

Ordonanța Militară 12 a scos Suceava din carantină

După o lună şi jumătate, municipiu Suceava şi opt localităţi limitrofe au fost scoase aseară din carantină. Ministrul de Interne a anunţat vestea prin Ordonanţa Militară numărul 12, ultima din perioada stării de urgență, care expiră pe 15 mai. "Sunteți eroii noștri!", a declarat Marcel Vela.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 10:54

Vezi și
  • A fost dată Ordonanţa Militară 12.
  • După aproape o lună Suceava a ieşit din carantină.

Suceava a devenit primul oraş închis al României, pe 30 martie, când, prin Ordonanţa Militară numărul 6, s-au suspendat cursele aeriene, mersul trenurilor și transport în comun. Iar intrările şi ieşirile din oraș au fost păzite de Poliție și Armată.

Anunţul a fost făcut aseară, 13 mai, la orele 22.00, de ministrul Afacerilor Interne. Municipiul Suceava şi cele opt comune limitrofe au ieşit de sub carantină, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei Militare numărul 12. 

Marcel Vela Ministrul Afacerilor Interne: Aş dori să mulţumesc compatrioţilor din judeţul Suceava pentru efortul, dăruirea şi implicarea lor din această perioadă. Sunteţi eroii noştri, sunteţi nişte învingători! Şi, pentru toate acestea, vă mulţumesc din suflet dv, medicilor care au luptat în prima linie, colegilor din MAI, prefectului şi preş CJ, cât şi tuturor instituţiilor implicate în acest efort titanic.

Mesajul ministrului a ajuns însă mai greu la Suceava. Chiar şi la cei nominalizaţi la mulţumiri.

La o oră după anunţul făcut de Marcel Vela, intrările şi ieşirile din zona carantinată erau încă păzite de forţele de ordine, toate maşinile care intrau sau ieşeau fiind controlate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ordonanța Militară 12 a scos Suceava din carantină