Antena Meniu Search
x

Orșova, orașul înecat de ape și de mâl

Orşova e oraşul de sub ape! A plouat într-o zi cât în două luni! Puhoaiele au scufundat şoselele.Un om a fost îngropat de viu sub maluri de pământ. Femei însărcinate, copii şi bătrâni au fost salvaţi cu bărcile, pe Dunăre.

Vezi și

Orşova e oraşul de sub ape! A plouat într-o zi cât în două luni! Puhoaiele au scufundat şoselele. Un om a fost îngropat de viu sub maluri de pământ. Femei însărcinate, copii şi bătrâni au fost salvaţi cu bărcile, pe Dunăre!

Doi oameni au fost luaţi de viitură de sub ochii familiei! Se înoată, la propriu, prin apă cu mâl! E stare de alertă peste tot! O zi întreagă pompierii s-au luptat să ajungă la bărbatul prins de alunecările de teren.

Mii şi mii de oameni s-au trezit într-un oraş scufundat sub ape şi nămol!

La marginea oraşului, spre clisura Dunării, un şofer a încercat să răzbată singur, pe un drum improvizat de localnici.

Viaţa tuturor a fost pusă în pericol. Pompierii nu au vrut să rişte şi-a durat o jumătate de zi pentru a ajunge la bărbatul îngropat de viu!

Puhoaiele se revărsau peste oraş, ca într-o cascadă uriaşă. O bătrână de 70 de ani şi un bărbat de 54 de ani au fost luaţi de ape, sub ochii celor dragi. Sunt şi acum căutaţi!

Cu barca, pe Dunăre, a fost salvată o femeie gravidă în şapte luni. Altfel, nu se putea ajunge la ea. 30 de studenţi veniţi în tabără au rămas şi ei izolaţi.

Salvatorii cărau oameni în spate, cu picioarele goale, în nămol! Oraviţa e un oraş devastat. Oamenii locului îşi aminesc cum, acum 40 de ani, casele lor dispăreau sub ape. Fuseseră însă pregătiţi pentru aşa ceva. Pe locul oraşul vechi trebuia să-şi facă loc hidrocentrala de la Porţile de Fier şi lacul de acumulare. În noul oraş, nimeni nu i-a pregătit pentru asta!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Orșova, orașul înecat de ape și de mâl