Antena Meniu Search
x

Ouă expirate vândute în marile centre comerciale

E scandal de proporţii pe piaţa alimentelor! Un fost angajat al unei mari ferme din România dezvăluie, cu probe, cum sunt vândute ouă expirate în marile centre comerciale.

Vezi și

E scandal de proporţii pe piaţa alimentelor! Un fost angajat al unei mari ferme din România dezvăluie, cu probe, cum sunt vândute ouă expirate în marile centre comerciale. 

Ştampilele care indică valabilitatea produsului sunt şterse cu oţet, iar ouăle alterate sunt reştampilate şi reintroduse la raft. În urma dezvăluirilor făcute în exclusivitate pentru Observator, ministrul Agriculturii a trimis de urgenţă corpul de control la ferma cu probleme.

Iar ouăle reştampilate, cu o nouă dată de valabilitate, ajungeau din nou în magazine. Unele erau vechi de mai bine de două luni. Pentru patronii fermei avicole nu conta că astfel pun în pericol sănătatea a zeci, chiar sute de mii de oameni. Procedura era simplă. Ouăle primite retur erau spălate, apoi şterse cu un amestec de apă şi oţet.

Puţini comercianţi ştiu, însă, de practica unor producători de ouă. Angajaţii unui centru comercial din Ploieşti au aflat despre ouăle buclucaşe recent, când ouăle primite erau ştampilate de două ori. În imagini se văd cele două ştampile, cea veche şi cea nouă. Deşi trebuia să sesizeze autorităţile, reprezentanţii hypermarketului au returnat tot fermei ouăle stricate.

Ouăle expirate, spun specialişti, sunt printre cele mai periculoase alimente alterate. Autorităţile competente sunt acum în alertă. Fostul angajat al companiei a decis să depună şi o sesizare la Ministerul Agriculturii cu privire la problemele din ferma avicolă.

Pe lângă reştampilarea ouălelor din comerţ, patronii fermei ar fi minţit şi în documentele contabile pentru a primi, în continuare subvenţii de la stat. Ministrul Agriculturii a decis să trimită de urgenţă corpul de control la firma cu probleme. Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranaţa Alimentelor, dar şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură vor demara propriile anchete. Reprezentanţii firmei avicole nu au putut fi contactaţi pentru o reacţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Ouă expirate vândute în marile centre comerciale