Antena Meniu Search
x

Ouăle şi untul sunt pe cale să devină alimente de lux. Producătorii dau vina pe noul preţ al carburanţilor

Ouăle sunt pe cale să devină alimente de lux. La raft, preţul lor a crescut cu 50 până la 70 de procente. Şi nu e singurul produs pentru care plătim mai mult.

Vezi și

Ouăle sunt pe cale să devină alimente de lux. La raft, preţul lor a crescut cu 50 până la 70 de procente. Şi nu e singurul produs pentru care scoatem mai mulţi bani din buzunar.

Producătorii spun că responsabili pentru scumpire sunt mai mulţi factori. Printre care şi noul preţ al carburanţilor. 

În luna august, Beniamin Urs vindea ouă la poarta fermei cu 25 de bani. La începutul lui noiembrie, preţul s-a dublat.

"La pretul de 1 leu oul, că o sa treca de 1 leu in curând, nu mai cumpăr oua. Să si le țină aștia cu găinile lor, untul să și-l tină și ei. Facem o greva prin post negru, spune un cumpărător.

Practic, în doar două luni, oule s-au scumpit cu 50 până la 70 la sută. Au urcat preţurile factori interni - cum ar fi preţul carburanţilor - dar şi criza europeană.

Românii plătesc cu aproape 3 lei mai mult şi pentru un pachet de unt, cu 2 lei mai mult pentru un litru de lapte, iar preţul făinii a crescut şi el cu 50 de procente. Iar scumpirea produselor de bază se va traduce în preţuri mult mai mari pentru anumite produse. De exemplu, cozonacul, care este nelipsit de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ouăle şi untul sunt pe cale să devină alimente de lux. Producătorii dau vina pe noul preţ al carburanţilor