Antena Meniu Search
x

Video Oxigenul pentru infectaţii cu coronavirus este tot mai puţin, iar numărul persoanelor care ajung la spital este în creştere

Nu trece o zi fără poveşti de groază din spitalele Covid arhipline. Un bătrân de 74 de ani, dus de fiica lui în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, nu a primit oxigen câteva ore pentru că nu mai era.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 26.11.2020, 20:05

Vezi și
  • Fiica unui pacient susţine că tatăl său nu a primit oxigen câteva ore
  • Pacienţii vin în număr tot mai mare, iar medicii nu mai fac faţă

După 24 de ore de aşteptare în izolator, i s-a găsit un loc pentru internare doar la Spitalul din Breaza, care nu are secţie de Terapie Intensivă. Managerul spune că pacienţii vin în număr tot mai mare iar medicii nu mai fac faţă.

Fiica pacientului infectat: "Contează orice secundă de oxigen şi de tratament. Contează şi este contracronometru totul!"

Este mărturia unei fiice care caută ajutor pentru tatăl său. Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti miercuri dimineaţa.  Avea o saturaţie de oxigen de doar 70%. A fost testat şi apoi lăsat în izolatorul spitalului până la aflarea rezultatului. Au trecut 3 ore până ce a primit oxigen.

Fiica pacientului infectat: "L-au ţinut undeva la vreo două ore între investigaţii, au zis că nu mai au oxigen. Vorbea foarte greu, respira foarte greu. Ca ai mei părinţi sunt toţi cei care ajung acolo"

Problema izolatorului de la Spitalul Judeţean din Ploieşti este veche de luni de zile. Este locul unde pacienţii nu pot să primească ajutorul de care au nevoie. Astăzi 33 de pacienţi aşteptau eliberarea unui loc pentru internare. 

Bogdan Nica, manager SJU Ploieşti: "Se întâmplă pentru că izolatorul avea rolul de a ţine bolnavul maximum 24 de ore, după care bolnavul intră pe secţie şi primeşte toată medicaţia de care are nevoie. Când ai paturile ocupate în spital şi-ţi vin 20 de bolnavi odată ai două variante: ori să externezi să-i trimiţi acasă cu riscul de rigoare ori să îi trimiţi în izolator" 

Conducerea spitalului spune că face eforturi pentru a asigura necesarul de oxigen, însă consumul este imens. 

Bogdan Nica, manager SJU Ploieşti: "La boli infecţioase a crescut de 30 de ori iar în spital de 10 ori. Ne aşteptăm ca necesarul de oxigen al bolnavilor să crească"

Zilnic vin zeci de pacienţi posibil infectaţi. Rudele aşteaptă la poartă cu orele o informaţie despre pacienţi. 

11 spitale de stat şi private din judeţul Prahova primesc pacienţi infectaţi cu Covid. Aproape toate au mai mulţi pacienţi internaţi decât paturi disponibile. Astăzi, erau internate 470 de persoane infectate, în condiţiile în care capacitatea este de 399 de paturi în tot judeţul. Alte 49 de persoane confirmate aşteptau un pat liber. 

Preşedintele CJ Prahova: "Când am ajuns la Consiliul Judeţean acum o luna am găsit 12 ventilatoare. 12 ventilatoare la 18 paturi. Am mai găsit 4 ventilatoare în magazie, le am pus în funcţiune şi pe alea 4. Am mai cumpărat acum 2 săptămâni încă 6 ventilatoare şi acum ar trebui să fie 22 de ventilatoare"

Fiica pacientului infectat: "Cu medicii de gardă nu am reuşit să vorbesc nicio secundă. Am dat zeci de telefoane. Am sunat şi la UPU şi la Tehnic şi am spus se întâmplă ceva, nu au oxigen că nu era doar tata, erau mulţi"

Bogdan Nica, manager SJU Ploieşti: "Ieri au plecat 10 bolnavi din izolator, azi 15. Eu zic că în 24, 48 de ore timpul de asteptare în izolator va scădea"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Oxigenul pentru infectaţii cu coronavirus este tot mai puţin, iar numărul persoanelor care ajung la spital este în creştere