Antena Meniu Search
x

Păcăliți să cerșească în Germania

O familie de români scoate bani frumoşi în Germania pe spatele unor consăteni. De la promisiunea unor slujbe şi a unei vieţi mai bune oamenii s-au trezit că trebuie să cerşească pe străzile din Hamburg.

Vezi și

 Sunt acuzaţiile jurnaliştilor germani care spun că şeful reţelei este un bărbat din judeţul Argeş care face acest lucru de ani buni. Acesta recunoaşte că a fost şi el în Germania la cerşit. doar împreună cu familia.

În scurt timp afacerea s-a dovedit profitabilă, aşa că argeşeanul ar fi făcut o întreagă reţea. Punctul de plecare - comuna Ţiţeşti din judeţul Argeş. De acolo erau "recrutaţi" chiar consăteni cărora bărbatul le-ar fi promis locuri de muncă şi un trai mai bun peste hotare. În schimb ajungeau la cerşit în Germania.

Odată recrutat, un cerşetor învăţa în câteva zile toate trucurile, dar şi câteva cuvinte în limba germană. După lecţia de vocabular, fiecare îşi învăţa povestea.

Un model de afacere de succes. Jurnaliştii germani ar fi aflat totul de la un bărbat de 30 de ani care ajunsese în Hamburg cu o dubă împreună cu alţi zece bărbaţi.

Cel care le-ar fi promis un loc de muncă în Germania s-a şi oferit să-i transporte până acolo şi să le dea găzduire în schimbul a 100 de euro. Bani care puteau fi plăţi mai târziu sau pentru care puteau să cerşească.

Cu haine rupte şi cârje ar fi ajuns la cerşit toţi cei duşi în Germania, ca să-şi acopere datoriile. Schema s-ar fi aplicat la mai multe cazuri. Pentru faptul că merge la cerşit în străinătate, bărbatul dă vina pe autorităţi. Nu primeşte ajutor social. Cât despre acuzaţiile nemţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Păcăliți să cerșească în Germania