Antena Meniu Search
x

Pacienţii au primit apă în loc de citostatice, iar escrocii au făcut milioane de euro

Sute de bolnavi de cancer din toată ţara au cumpărat din farmacii medicamente contrafăcute şi au aşteptat să se facă bine

Vezi și

Sute de bolnavi de cancer din toată ţara au cumpărat din farmacii medicamente contrafăcute şi au aşteptat să se facă bine

Nu ştiau că serul salvator nu conţine nimic. Timp de doi ani, substanţele s-au vândut în Capitală şi în alte şase judeţe. Reţeaua, pusă la punct de români, importa fiolele din Turcia, Cipru, Grecia şi Bulgaria. Profitul pe vânzarea morţii a fost de 5 milioane de euro.

Ei au pe conştiinţă câteva sute de vieţi. Disperaţi, bolnavii de cancer şi de hepatită nu au ştiut că au primit ca tratament, apă de ploaie. Şi au aşteptat să se vindece. Cu substanţă activă puţină sau deloc, medicamentul n-avea niciun efect.

În farmaciile unde până ieri era coadă la medicamente de cancer mai ieftine, azi e... inventar.

Substanţele erau aduse în România din Turcia, Cipru, Grecia şi Bulgaria. Aici erau împărţite către douăzeci de distribuitori din Bucureşti şi din alte şase judeţe: Olt, Argeş, Ilfov, Buzău, Ialomiţa şi Iaşi.

Pusă la punct în 2013, afacerea a mers foarte bine. Fără nicio plângere, fără nicio suspiciune. Până acum. De această dată, bolnavii au mers direct la poliţie.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei zece suspecţi riscă până la patru ani de închisoare. Însă pentru vieţile care s-au pierdut şi care poate ar fi putut fi salvate, nu există preţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pacienţii au primit apă în loc de citostatice, iar escrocii au făcut milioane de euro