Antena Meniu Search
x

Video Pacienţii de la Spitalul Foişor au fost evacuaţi, deşi două spitale modulare Covid-19 stau închise

Evacuarea de la Spitalul Foişor s-a încheiat sâmbătă dimineaţă, la ora 10. Atunci a fost externat şi ultimul pacient - un bărbat care a fost trimis cu ambulanţa acasă. Tot în această dimineaţă, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au început să pregătească Spitalul Foişor pentru bolnavii de COVID-19.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 10.04.2021, 14:04

Vezi și
  • Pacienţii de la Spitalul Foişor au fost evacuaţi pentru ca unitatea să primească pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Autorităţile spun că nu aveau o altă soluţie, nu exista un alt spital unde să fie duşi, de urgenţă, pacienţii infectaţi cu noul coronavirus şi care sunt blocaţi de mai multe zile în Unităţile de Primiri Urgenţe.

Cu toate acestea, sunt două spitale modulare care sunt nefuncţionale în acest moment. Vorbim despre Secţia Externă a Spitalului Victor Babeş, cea din Pipera, care este goală. Acolo sunt 100 de paturi, însă medicii spun că nu există şi o instalaţie de oxigen. Abia acum se lucrează la montarea uneia. 

Mai este şi spitalul din Leţcani care are tot 100 de paturi, iar dintre acestea 40 sunt de Terapie Intensivă. Acolo este o problemă cu instalaţia electrică. Autorităţile spun că această problemă s-ar putea rezolva săptămâna viitoare.

Spitalul Foişor primeşte, sâmbătă, primii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus

În acest moment sunt 750 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 care sunt blocaţi în Unităţile de Primiri Urgenţe. Cea mai gravă situaţie este în municipiul Bucureşti, unde Camerele de Gardă sunt pur şi simplu blocate.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au ajuns, sâmbătă dimineaţa, la Spitalul Foişor. Acum se lucrează la circuite de acces, urmând ca spitalul să primească primii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus până spre sfârşitul zilei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pacienţii de la Spitalul Foişor au fost evacuaţi, deşi două spitale modulare Covid-19 stau închise