Antena Meniu Search
x

SCANDAL URIAȘ la Spitalul Colentina! Un medic acuză: ”pacienții sunt condamnați la moarte!” Declarații șocante ale doctorilor și bolnavilor

Pacienţii riscă să moară în spitalul Colentina, iar managerul spune că binele bolnavului a ajuns o lozincă, fără valoare. Sunt acuzaţiile unor medici în scandalul fără precedent care s-a declanşat acum.

Vezi și

Pacienţii riscă să moară în spitalul Colentina, iar managerul spune că binele bolnavului a ajuns o lozincă, fără valoare. Sunt acuzaţiile unor medici în scandalul fără precedent care s-a declanşat acum.

Doctorii spun că managerul le blochează activitatea prin deciziile de a nu mai plăti ore suplimentare pentru cei ce operează de dimineaţa până serara şi îl acuză că, fără o justificare reală, vrea să destabilizeze o serie de secţii, vitale pentru suferinzi. În urmă cu puţin timp, managerul ne-a transmis şi un punct de vedere. 

"Noi suntem nişte oameni rataţi! Nişte oameni morţi! Care vom muri cu zile, pe stradă! Deci suntem nişte oameni care vom muri cu zile pe stradă. Unde să ne ducem noi!"

Sunt cuvintele de disperare ale câtorva paciente de pe secţia de hematologie a spitalului Colentina. Reporterii Observator au reuşit să ajungă la ele în salon şi să discute despre scandalul în urma căruia ele sunt cele care au de suferit cel mai mult.

Pe acelaşi subiect

"Nouă dacă ne desfiinţează secţia asta suntem morţi! Unde ne ducem! Sunt cu mielon multiplu gradul trei!"

Mai exact, o formă de cancer al sângelui. Femeia se tratează de patru ani la spitalul Colentina şi ştie un singur lucru: medicii de aici au pus-o pe picioare.

Acum se internează periodic în spital pentru a-şi ţine cancerul în frâu. Ştie bine cum merg lucrurile în secţia de hematologie şi mai ştie şi ce probleme de personal există.

Managerul unităţii însă e de părere că secţia este ineficientă şi în loc să completeze schema de personal, vrea să mai reducă numărul de paturi. Asta în condiţiile în care, pe lângă bolnavii de leucemie, constant, mai sunt internaţi câte 40 de pacienţi cu alte boli de sânge.

Chiar şefa secţiei de hematologie a postat pe facebook, un mesaj şocant din urma unei discuţii cu noua directoare a spitalului Colentina.

"Am înţeles azi că tratez pacienţi terminali şi că nu prea are sens ce fac. Lucrez într-o "secţie fantomă şi nesustenabilă." a scrie pe pagina sa de Facebook, Dr. Mihaela Andreescu.

Scandalul de la Colentina se întinde însă pe mai multe secţii. La terapie intensivă, managera doreşte să reducă numărul de paturi, în timp ce la neurochirurgie, pacienţii riscă să moară din cauză că acelaşi manager le recomandă medicilor să facă voluntariat, dacă vor să salveze vieţi.

Doctorul Ionuţ Gobej a cerut în scris conducerii spitalului să asigure plata orelor suplimentare pentru personalul medical în cazul unor operaţii. Asta pentru că intervenţii pot dura şi câte 12 ore. A primit un răspuns şocant.

"Mi s-a spus, citez - nu mă interesează această problemă, nu este problema mea, nu eu mă ocup de asta şi atunci când îmi vorbeşti de binele pacienţilor, foloseşti o lozincă.", spune Dr. Ionuț Gobej.

În faţa acestei replici, medicului nu i-a rămas altceva decât să-şi strige oful pe Facebook. A postat inclusiv hârtia oficială prin care îşi roagă şefa să îl lase să işi facă meseria.

Iar medicii de la Colentina speră că situaţia se va îndrepta.

Managerul spitalului, spune într-un comunicat de presă că e nevoie de linişte pentru ca lucrurile să fie rezolvate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SCANDAL URIAȘ la Spitalul Colentina! Un medic acuză: ”pacienții sunt condamnați la moarte!” Declarații șocante ale doctorilor și bolnavilor