Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Padurea Baciului, o eterna enigma

Povestile de groaza ne-au tinut treji noptile, ne-au dat cosmaruri, ne-au facut sa strangem perna in brate de frica. Sunt oameni care cred ca acest lucru s-a intamplat deja in tara noastra. Intr-un loc ce se numeste Padurea Baciului

Vezi și

Un codru vechi al Clujului, in care s-ar ascunde toate cosmarurile copilariei. De la stafii, la iele, de la spirite, la extraterestrii. Toate adunate intr-un codru cat un roman de groaza.

Pornim astazi in ceea ce-ar putea sa fie aventura vietii noastre. Locul pe care urmeaza sa-l vizitam este considerat Triunghiul Bermudelor din Romania. Doar cine nu crede experimenteaza aici senzatii inexplicabile. Pana si drumul extrem de prost te indeamna sa te intorci.

Nu drumul ar trebui sã te inspaimante. Nu cand vine vorba de Padurea Baciu. Nici bezna codrului, nici animalele salbatice, nici macar propria frica. Ci fenomenele stranii care se intamplã dincolo de pacla de intuneric si de mister ce inveleste batranul codru. Aparitii stranii, spirite venite din alta lume, ochi invizibili care te urmaresc la orice pas, lumini stranii ce scanteiaza pe cerul negru. Un loc in care frica insasi e in esenta a tot ce misca.

O senzatie de neliniste se cuibareste in sufletul tau cu cat te adancesti mai mult in bezna codrului. Simti fiori reci pe sira spinarii. Spaima iti da tarcoale si o simti ca pe niste degete reci, nelumesti, care te cuprind. In acele clipe iti aduci aminte de toate povestile auzite despre acest loc. De aparitiile misterioase, de ielele care joaca in puterea noptii si duc muritorii curiosi dincolo de portile Gheenei.

Legendele povestesc de oameni curajosi care s-au aventurat in codrii Baciului. Oameni pe care nimeni nu i-a mai vazut vreodata. Padurea parca i-a inghitit. Sa fi fost ielele? Sa fi fost stafiile? Sa fi fost spiritul padurii? Un raspuns nu exista. In acest loc blestemat pare-se ca nici copacii seculari nu mai pot ajunge la lumina.

Dincolo de senzatia de neliniste care te cuprinde, dincolo de luminile inexplicabile care aprind bezna din codru, cel mai bizar loc de aici este Poiana Rotunda. Aici au fost raportate cele mai multe aparitii. Si totodata, cele mai multe disparitii.

Ce anume se petrece aici, nimeni nu stie exact. Decenii intregi, acest loc a fost cercetat, analizat, intors pe toate partile. Niciun raspuns. Asta nu a facut decat sa adanceasca si mai tare misterul. Si sa intrige pasionatii de paranormal. Si pe cei care vor sa demonstreze ca nu exista fenomene inexplicabile.

Acelasi lucru si l-a spus si in tanar tehnician de la oras. Anul era 1968, si, in ciuda tuturor avertismentelor pe care le-a primit de la sateni, barbatul s-a aventurat, cu tot cu familie, in Padurea Baciu. Avea cu el un aparat de fotografiat, pentru a imortaliza diferite momente. Nu stia ca un instantaneu avea sa-l arunce intr-o lume cu totul noua.

"In’68, din intamplare, un grup de persoane care se aflau in padurea Baciu au fost surprinse de aparitia pe cer, la joasa altitudine, a unui obiect total necunoscut, de forma rotunda, care a stationat putin, apoi s-a indepartat, schimbandu-si dintr-o data alura. Mai tarziu, catre faza finala, cand se indeparta, filmul a inregistrat un fenomen extrordinar. Dematerializarea pur si simplu a unei parti din acest obiect zburator”, a povestit Florin Gheorghita.

A fost anul in care pozele de la Padurea Baciu faceau inconjurul planetei. Chiar si astazi, fotografiile sunt considerate printre cele mai elocvente atestari ale fenomenului OZN. Pana sa ajunga faimose, fotografiile i-au fost trimise lui Florin Gheorghita. Atunci nu stia ce sa creada. S-a convins ca este ceva la mijloc in momentul in care a fost chemat la raport de autoritatile comuniste. “S-a discutat, s-a prezentat la Bucuresti la nivelul cel mai superior al conducerii de stat imaginile de acolo si cu o imagine a unui obiect similar obtinut cu cativa ani inainte in California. S-a ajuns la concluzia ca e cazul sa se prezinte, dar cu discretia respectiva”, a mai spus acesta.

Cu timpul, fenomenele de la Padurea Baciu au atras zeci de cercetatori dornici sa descopere Sfantul Graal al paranormalului.

Ascunse sau la vedere, fenomenele din Padurea Baciu raman o enigma pentru oamenii de stiinta, cat si pentru adeptii paranormalului deopotriva. Insa nicio fotografie, nicio marturie, nicio pagina scrisa nu poate cuprinde in totalitate sentimentele care te incearca atunci cand faci primii pasi in Triunghiul Bermudelor din Romania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Padurea Baciului, o eterna enigma