Păuleşti din Vrancea e cel mai roşu sat din ţară. Incidenţa cazurilor a sărit de 6 în ultimele două săptămâni

De Adrian Obreja.
Publicat: 20.10.2020, 21:19.
Actualizat: 20.10.2020, 21:48

O rată de infectare de 3 la mie este tratată cu măsuri drastice în marile oraşe. Micile comunităţi, cu niveluri chiar duble, combat fără mari bătăi de cap virusul.

În comuna Păuleşti din Vrancea, cu sau fără mască, viaţa merge înainte. De mâine intră în carantină și doua localități din Neamț: Taşca şi Tarcău.

Păuleşti din Vrancea e cel mai roşu sat din ţară. Incidenţa cazurilor a sărit de 6 în ultimele două săptămâni, mai exact din 2000 de locuitori, 12 sunt bolnavi.

Potrivit regulilor, localitatea ar trebui să intre în carantină, dar autorităţile locale au decis să ţină epidemia sub control cu câteva măsuri. În Păuleşti, oamenii au propria viziune asupra pericolului.

Localnică: Când ne-o fi ceasul să murim, murim și cu masca, și fără masca.

Localnică:Până în prezent e bine. Ce-o mai fi de-acu', care moare, moare, care trăiește, trăiește, ce vrei să-i faci, asta e viață.

E drept, ceva s-a schimbat odată cu creşterea ratei de infectare. Copiii fac şcoala online. Dar nu pe tabletă, pe telefon.

Dănuţ Soare, viceprimar Păuleşti: Toți copiii au un telefon mobil, intră online și se descurcă cum pot deocamdată.

Tabeletele rămân un vis aici. Primăria speră să le cumpere cu bani europeni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.