Antena Meniu Search
x

Pandemia schimbă modul de salut

Obiceiul de a strânge mâna unei persoane în semn de salut ar putea dispărea definitiv, avertizează specialiştii. În contextul actualei pandemiei de coronavirus, medicii din toată lumea recomandă un contact cât mai redus şi înlocuirea celei mai răspândite forme de salut.

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 16:22

Vezi și
  • Stransul mainilor este un gest universal.
  • Distantarea sociala ar duce la eliminarea salutului traditional.

Strânsul mâinii, cunoscut ca un salut standard și un obieci vechi totodată, ar putea dispărea definitiv după ce va trece pandemia de coronavirus. Forma tradiționlă de salut pe care o foloseam ori de câte ori ne întâlneam cu diferite persoane ar putea fi înlocuită prin alte gesturi, precum: atinsul coatelor – metodă folosita deja sau salutul prin miscarea usoara a capului.

Cel putin,asa sustin expertii in comunicare. Stransul mainilor este un gest pe care il faceam cu toti, dateaza de milenii si daca el ar fi eliminat, atunci ar putea determina o schimbare in atitudinea si comportamentul nostru cu atat mai mult cu cat acest ritual are si o semnificatie culturala si exprimă intentia de colaborare, incredere si cooperare.

Distantarea sociala ar duce la eliminarea acestui salut traditional, iar in aceasta perioada, medicii ne recomanda sa avem un contact cat mai redus cu ceilalti intrucat obiceiul de a strange mana unei persoane trebuie evitat pe deplin.

In Iran, de exemplu, oamenii au renuntat la a strange mana cu celelalte persoane, si se salute cu piciorul, iar in alte state, salutul a fost inlocuit cu o privire sugestiva sau o simpla ridicare a mainii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Pandemia schimbă modul de salut