Antena Meniu Search
x

Mai multe panouri care promovau o campanie controversată în București, înlăturate de autorități

Panourile care promovau diversitatea sexuală a vârstnicilor au dispărut peste noapte. Doar două dintre cele cinci bannere amplasate în Bucureşti mai sunt acum la locul lor. Celelalte trei au fost vandalizate şi, apoi, ridicate de autorităţi. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 24.06.2020, 23:08

Vezi și
  • Campania era finanțată din fonduri europene.

Nimic nu a mai rămas din panourile amplasate în Sectorul 6. Proprietarul lor fusese somat să le ridice în 48 de ore, dar administraţia publică nu a mai avut răbdare. 

Gabriel Goşa, proprietar panouri: N-a fost o problemă cu campania, a fost o campanie pe fonduri europene, cu o grafică legală. 

Gabriel Mutu, primar Sector 6: Au fost amplasate ilegal pe domeniul public, iar vandalizarea lor s-a produs înainte ca ele să fie dezafectate de lucrătorii ADP Sector 6.

Gabriel Goşa, proprietar panouri: Aceste panouri erau în reţele permanente pentru alţi clienţi şi urma să fie închiriate în continuare.

Unul dintre cei care au acoperit cu vopsea neagră mesajele de pe panouri ne-a explicat motivaţia gestului său. 

Mihai: Un popor normal, un popor creştin, nu poţi să te foloseşti de valorile sale și să le asociezi homosexualităţii.

Reacţia Bisericii Ortodoxe nu a întârziat. După ce a criticat dur mesajul campaniei, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a condamnat şi vandalizarea panourilor: "Un creștin autentic nu vandalizează, nu-și exhibă viața sexuală în public, nu profanează statuile eroilor și personalităților din SUA sau din Europa".

Promotorii campaniei speră că mesajul anti-discriminare şi-a atins scopul: "Mai multe panouri informative ale campaniei au fost vandalizate în București. Suntem siguri că această acțiune de intoleranță nu reflectă opinia majorității românilor". 

Campania de susţinere a diversităţii sexuale în rândul vârstinicilor urma să se încheie la jumătatea lunii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Mai multe panouri care promovau o campanie controversată în București, înlăturate de autorități