Antena Meniu Search
x

Papa Ioan Paul al II-lea, comemorat pe străzile din București

Procesiune impresionantă pe străzile din centrul orașului București. Sute de credincioși au luat parte la convoiul religios dedicat Papei Ioan Paul al II-lea, declarat Sfânt în 2014 și comemorat anual pe 22 octombrie.

de Redactia Observator

la 21.10.2019, 00:26

Vezi și

Procesiune impresionantă pe străzile din centrul orașului București. Sute de credincioși au luat parte la convoiul religios dedicat Papei Ioan Paul al II-lea, declarat Sfânt în 2014 și comemorat anual pe 22 octombrie. Patru episcopi și zeci de preoți au arătat mulţimii relicva Suveranului Pontif, o fâșie de pânză cu sângele acestuia.

Ioan Paul al II-lea a fost, în anul 1999, primul Papă care a vizitat vreodată o țară majoritar ortodoxă. Atunci, România a avut binecuvântarea de a fi gazda vizitei istorice. Papa Ioan Paul al II-lea a murit în 2005, iar Relicva cu sângele lui a fost dăruită ţării noastre în anul 2011. Procesiunea de astăzi a început de la monumentul Suvernaului Pontif, de lângă Parcul Cişmigiu, şi s-a încheiat la Catedrala Sfântul Iosif, unde credincioşii au luat parte la slujba Sfintei Liturghii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Papa Ioan Paul al II-lea, comemorat pe străzile din București