Antena Meniu Search
x

PREMIERĂ în România! Parcările neregulamentare pot duce la condamnare la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă!

Parcările neregulamentare pot duce la condamnări. E o premieră în România care poate crea precendent.

Vezi și

Parcările neregulamentare pot duce la condamnări. E o premieră în România care poate crea precendent.

Proprietarii unor autoturisme parcate ilegal la Constanţa au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Asta după ce un alt şofer care nu a avut suficientă vizibilitate din cauza maşinilor staţionate, a produs un accident în urma căruia a murit un om. 

Şoferul care a provocat acest accident a intrat în masinile care erau parcate pe acelasi sens. Concluziile au fost clare de atunci. Şoferul nu şi-a adaptat viteza, iar maşinile parcate pe banda sa de mers nu i-au permis să aibă suficientă vizibilitate.

Urmările au fost dezastruase. Asemenea unui joc domino, fiecare autoturism staţionat l-a împins pe cel din faţa lui. Iar ultimul i-a lovit pe pietoni. Unul dintre ei nu a supravieţuit, aşa că poliţistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.Pe parcursul procesului, cazul a luat o altă întorsătură. Şoferul care a aprovocat accidentul nu este singurul vinovat, spun judecătorii. Şi proprietarii maşinilor parcate au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare.

"Este firesc să răspunzi. Ori în momentul în care accepţi să încalci legea, chiar dacă parchezi şi neregulamentar, automat îţi asumi toate riscurile, inclusiv să fii răspunzător pe linie penală dacă se produce moartea unei persoane, cum s a intamplat în cazul de la Constanţa", a explicat avocatul Artin Sarchizian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » PREMIERĂ în România! Parcările neregulamentare pot duce la condamnare la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă!