Antena Meniu Search
x

Şcolile speciale, iad pentru micuţii cu probleme! Profesorii le cer părinţilor să-şi sedeze copiii

Mama unei fetiţe cu sindrom Down spune că dascălii i-au cerut să-şi sedeze copilul ca să fie cuminte la ore. Ea spune că atunci când calmantele nu-şi fac efectul, se recurge la violenţă.

Vezi și

După ce i-a venit fetiţa acasă plină de vânătăi, mama a început războiul cu şcoala. Inspectoratul Şcolar a demarat astăzi o anchetă administrativă la şcoala specială.

Copiii cuminţi şi atenţi sunt material ideal pentru orice cadru didactic. Dar la o şcoală specială, copiii ajung deseori să creeze agitaţie şi tensiune la ore, iar dascălii trebuie să fie foarte vigilenţi pentru a-i ţine în frâu. Aşa că le sugerează părinţilor să îi sedeze.

Chiar dacă are sindromul down, Mădălina Turza a refuzat să îşi sedeze copilul. Pentru că nu a stat cuminte în bancă, mama îi acuză pe pe dascălii de la şcoala specială numărul 11 din Bucureşti că i-au bătut fetiţa de 9 ani.

Mama fetiţei cu Sindrom Down a depus plângere penală, după ce a primit ceritificatul medico-legal care confirmă loviturile. A cerut explicaţii şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care a demarat azi o anchetă la şcoala specială.

Mădălina Turza refuză să îşi mai ducă fetiţa la o şcoală specială şi va încerca terapiile educaţionale din sistemul privat de învăţământ. Chiar dacă asta va însemna un efort financiar de peste 4000 de lei lunar. Bani pe care puţini părinţi îşi permit să-i plătească pentru nevoile speciale ale copiilor lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Şcolile speciale, iad pentru micuţii cu probleme! Profesorii le cer părinţilor să-şi sedeze copiii