Antena Meniu Search
x

Pastele cu romanii de peste hotare

Lumina Sfanta a ajuns si la romanii care se afla la cateva mii de kilometri de casa. Din Europa, pana America de Nord s-a auzit "Hristos a inviat". Iar romanii s-au adunat in jurul meselor incarcate cu bucate ca la mama acasa

Vezi și

Romanii din Statele Unite au pregatit un meniu de Paste intocmai ca in tara. In bucataria Simonei Botezan, cimbrul, leusteanul, borsul, condimentele pentru mititei si sarmale, dar si muraturile "MADE IN ROMANIA" sunt nelipsite. Romanca a importat de acasa, peste Ocean, traditia vopsitului oualor, invelite in ciorapi de dama. Prajiturile care vor sta pe masa de Paste tot in casa le face.

Cei care n-au timp sa stea in bucatarie sau nu stiu sa gateasca gasesc toate preparatele traditionale intr-un local detinut de o familie de romani. “Incercam pe cat posibil sa ne construim coltisorul nostru de casa. Coltisorul de Romania in America”, au spus oamenii. Romanii au cerut sa li se pregateasca orice, de la stufat, ciorba de miel, cozonac si sarmale.

In Canada, la familia Iordachescu, sarmalutele pentru masa de Paste s-au preparat pe muzica romaneasca. Friptura de miel a fost bine condimentata, iar micii au sfarait pe gratar. Vinul alb si vinul rosu vor fi servite la masa la care se vor aseza multi invitati, de asemenea, romani. “O sa fim in jur de 20 de romani care o sa ne intalnim. O sa mancam, o sa mergem la Inviere, a doua zi la slujba. Si dupa care o sa venim la noi sa mancam impreuna tot ce am pregatit”, a declarat Mihaela Iodachescu.

In Montreal, multi dintre cei care vor sa aiba bucate traditionale romanesti pentru masa de Paste, au trecut pragul magazinului lui Pavel Gheorghe. “Pastele e foarte solicitant la noi. Am avut sute de comenzi de cozonaci, de pasca, de drob, sute de oua vopsite”, a afirmat proprietarul magazinului.

Si romanii din Italia s-au pregatit de Paste. Familia Tataru a petrecut ajunul mai mult in bucatarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Pastele cu romanii de peste hotare