Antena Meniu Search
x

Pasul Tihuţa, ideal pentru o vacanță în mijlocul naturii

Turiştii care ajung în pasul Tihuţa, trecătoarea care desparte Transilvania de Moldova, nu au timp să se plictisească. Chiar dacă drumul până acolo reprezintă o adevărată provocare, efortul este răsplătit cu privelişti minunate.

de Redactia Observator

la 11.08.2019, 17:33

Vezi și

Turiştii care ajung în pasul Tihuţa, trecătoarea care desparte Transilvania de Moldova, nu au timp să se plictisească. Chiar dacă drumul până acolo reprezintă o adevărată provocare, efortul este răsplătit cu privelişti minunate. Datorită aşezării sale, Pasul Tihuţa este locul ideal pentru o vacanţă în orice anotimp, mai ales că zona este aproape de principalele obiective turistice din Transilvania şi Moldova.

Sute de turişti caută relaxarea în această perioada în zona pasului Tihuţa. Unii vin pentru peisaj, alţii vor să afle mai multe despre legenda contelui Dracula, din romanul irlandezului Bram Stoker. Legenda lui Dracula îi sperie mai ales pe cei mici.

Pentru cei mari, la castel există şi alte atracţii. De exemplu turiştii pot savura băutura numită elixirul tinereţii care ar fi preparată după o reţetă veche de câteva sute de ani, găsită în catacombele castelului.

Pentru a putea admira peisajele din zonă, turiştii au la dispoziţie un telescaun care urcă până la cota 1200.

Plimbarea cu telescaunul costă dus întors, 15 lei. Turiştii pot vizita şi Mănăstirea Piatra Fântânele în apropierea căreia a fost înălţată o cruce de 31 de metri, cea mai înaltă din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Pasul Tihuţa, ideal pentru o vacanță în mijlocul naturii