Pateuri vegetale pline de E-uri şi lapte de soia fără soia
E oferta comercianţilor pentru cei care ţin postul Paştelui. Dacă aveaţi impresia că, ţinând post, faceţi şi o detoxifiere a organismului, vă înşelaţi. Studiile Asociaţiei pentru Protecţia consumatorilor arată că, odată cu produsele de post, mâncaţi foarte multă sare, zahăr şi grăsimi. Ele duc la creşterea în greutate şi la tensiune mare.
E oferta comercianţilor pentru cei care ţin postul Paştelui. Dacă aveaţi impresia că, ţinând post, faceţi şi o detoxifiere a organismului, vă înşelaţi. Studiile Asociaţiei pentru Protecţia consumatorilor arată că, odată cu produsele de post, mâncaţi foarte multă sare, zahăr şi grăsimi. Ele duc la creşterea în greutate şi la tensiune mare.
Mai bine de jumătate dintre pateurile vegetale analizate de specialişti conţin nu mai puţin de ŞAPTE E-uri, iar o zecime, 12 conservanţi. Totul e la vedere. E-urile sunt trecute pe etichetă, dar cu denumiri latine.
În plus, pateurile vegetale conţin chiar şi patru grame de zahăr, la o sută,. Şi sunt la fel de bogate în grăsimi saturate şi sare. O singură conservă conţine un sfert din necesarul zilnic de sare.
La fel păţim şi cu laptele de soia. Acelaşi studiu arată că majoritatea produselor de pe piaţă nu prea au soia. Deci nici proteine şi nici calorii. Aportul caloric e sub valoarea recomandată de nutriţionişti.
O diferenţă uriaşă faţă de ce ne poate oferi spanacul, de pildă, care are de zece ori mai multe proteine.
Tot specialiştii ne avertizează că zahărul, sarea şi grăsimile saturate din produsele de post sunt responsabile pentru kilogramele în plus şi creşterea tensiunii arteriale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰