Antena Meniu Search
x

Patru ani de închisoare! Atât a primit individul din Timişoara care a terorizat un adolescent pe Internet până l-a făcut să-şi ia viaţa!

L-a convins pe băiat să se filmeze în ipostaze intime, apoi a început să ceară bani - lui şi prietenilor săi apropiaţi - ca să nu distribuie imaginile compromiţătoare. Doborât de ruşine, băiatul s-a sinucis.

Vezi și

L-a convins pe băiat să se filmeze în ipostaze intime, apoi a început să ceară bani - lui şi prietenilor săi apropiaţi - ca să nu distribuie imaginile compromiţătoare. Doborât de ruşine, băiatul s-a sinucis.

Iulian Enache. 34 de ani. Şomer şi un individ retras în viaţa reală, însă un adevărat prădător în viaţa virtuală. 

"Pot să îi fac viaţa un iad! Sau e posibil să nu aibă niciun fel de viaţă, pentru că tocmai a spus că vrea să se sinucidă!", erau cuvintele şantajistului, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Românul avea mai multe conturi false în care se dădea drept fată. Astfel, a reuşit să cucerească pe Internet un adolescent din Irlanda de Nord. L-a convins să se îmbrace în lenjeria mamei lui şi să se dea cu ruj. Apoi a pus la cale un plan pervers prin care voia să obţină câteva mii de lire.

Pe acelaşi subiect

"Din câte poţi observa, am câteva fotografii şi filme cu tine făcând lucruri foarte dezgustătoare.(...) Nu mă forța! Fii cuminte! Mai ai 47 de ore și 20 de minute!", sună un alt mesaj al lui Enache, trimis victimei.

Când adolescentul n-a mai răspuns mesajelor, individul a continuat să-i şantajeze prietenii. Chiar şi după ce aceştia i-au spus că băiatul s-a împuşcat în cap. 

Anchetatorii irlandezi au colaborat cu cei români pentru a-l prinde pe Enache.

"A fost o anchetă complexă care s-a derulat pe 2 ani, implicând eforturi uriaşe din partea ofiţerilor Serviciului de Poliţie Irlandez care au mers în România. Au lucrat îndeaproape cu colegii de-acolo, dar şi procurorii", a declara Tim Mairs, detectiv irlandez.

Românul a pledat vinovat şi a fost condamnat iniţial la 2 ani de închisoare, dar procurorii au făcut recurs. Curtea de Apel Timişoara l-a trimis 4 ani la închisoare pentru şantaj şi pornografie infantilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Patru ani de închisoare! Atât a primit individul din Timişoara care a terorizat un adolescent pe Internet până l-a făcut să-şi ia viaţa!