Antena Meniu Search
x

Elevi surprinsi la braconaj

Nu se omoara cu invatatul in timpul liber, dar omoara cu ferocitate animale, in schimb! Patru elevi de 15 ani au fost surprinsi de camerele de supraveghere, in timp ce omorau cerbi si caprioare, de pe fondul de vanatoare al unui pitestean

Vezi și

Patru elevi, toti de 15 ani. Desi sunt in timpul liber, n-au iesit la iarba verde. Sunt pe un fond de vanatoare detinut de un pitestean. Si isi probeaza abilitatile de. braconieri. Ce nu stiu, e ca sunt filmati de camerele montate printre copaci. Ce stiu insa e ceea ce au de facut. Tinerii rup gardul de protectie si se strecoara pe proprietatea privata. Doi caini ajung si ei inauntru. Gata sa ucida tot ce prind.

Imaginile surprind si momentul cand trei dintre adolescenti arunca peste gard trupul unei caprioare. Imediat, toti trec pe partea cealalta a gardului. Si se fac nevazuti. Cainii pe care tinerii ii au cu ei nu sunt de orice fel. Sunt folositi de obicei de braconeri pentru rapiditatea lor.

Adolescentii au reusit sa puna mana si pe unul dintre cerbi, care valoreaza nu mai putin de 6.000 de euro. Prejudiciul, insa, ar fi mult mai mare. “Prejudiciul este undeva in jur de un miliard si jumatate. Discutam de cel putin un cerb lopatar, de 250 de kilograme. Era un trofeu”, a declarat Alin Anton, avocatul proprietarului Fondului de Vanatoare.

Politistii au ajuns la adolescenti datorita imaginilor de pe camere. Doi dintre elevi sunt deja sunt acuzati de braconaj, iar ceilalti doi de complicitate. Fiind minori, pot primi jumatate din pedeapsa normala. Adica intre un an jumate si cinci ani de inchisoare. “Patrundeau pe fondul de vanatoare, taiau gardul, apoi intrau cu ogarii”, a explicat Danut Dinu, purtatorul de cuvant al IPJ Arges.

Politistii vor sa afle acum unde vindeau tinerii caprioarele si mai ales daca lucrau la comanda

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Elevi surprinsi la braconaj