Antena Meniu Search
x

40 de tablouri si icoane, furate din mai multe biserici din Italia, au fost gasite in casa unui barbat din Sibiu

Descoperire uluitoare in casa unui tanar din judetul Sibiu. Politistii romani, trimisi acolo de carabinierii italieni, au dat peste o colectie intreaga de opere de arta furate din peninsula. Printre ele si un tablou dat in urmarire internationala de 35 de ani

Vezi și

Povestea tabloului, intitutat "Ecce homo", e una tumultoasa. Timp de 35 de ani, nimeni n-a stiut unde a disparut panza, furata dintr-un lacas de cult din Italia. Pana de curand, cand politistii au descins in locuinta barbatului din Sibiu.

Casa individului de 32 de ani parea mai degraba un muzeu. Politistii au dat peste 22 de panze din secolele XVII-XVIII infatisand personaje biblice dar si peste 18 carti religioase foarte vechi.

Barbatul le-a spus anchetatorilor ca a cumparat totul de la diferite targuri de strada din Italia, in cei opt ani cat a locuit in peninsula. Dar nu le-a putut arata politistilor nicio chitanta. Persoana de la care au fost recuperate aceste bunuri este cercetata atat de autoritatile italiene pentru tainuire si export de bunuri dar si de autoritatile de la noi pentru importul acestora.

Alaturi de barbat mai este cercetat un prieten de-al lui, caruia "amatorul de opere de arta" ii facuse cadou unul dintre tablouri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » 40 de tablouri si icoane, furate din mai multe biserici din Italia, au fost gasite in casa unui barbat din Sibiu