Antena Meniu Search
x

Paul Tiberiu Iordache, campion mondial la karate și student la Sorbona

De patru ori a fost campion mondial la karate, iar de 3 ori campion european. Din clasa 1 până în a opta a avut media 10.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 15.08.2020, 11:27

Vezi și
  • La Sorbona au fost acceptaţi 3% din elevii străini, cu bursa.
  • Tibi va studia în limba franceză și a ales profilul matematică, informatică, fizică, inginerie.

Iar în această vară a fost admis la Sorbona. Are brevet de scafandru, face tenis, schiază, se dă cu placa. Vorbim de Paul Tiberiu Iordache, un tânăr de 10.

Paul Tiberiu Iordahe, sportiv: Ultima victorie fost la Campionatul Mondial din Cehia, în 2019 și am luat două medalii de locul I la proba de kumite și încă una de trei. Unul dntre cele mai bune rezultate ale mele a fost titlul de triplu campion mondial la campionatul din Bulgaria, 2016. Momentul în care esti pe podium si este cântat imnul, aceta este lcul care te face să vrei să performezi.

Performează însă şi în alte domenii. CAm în toate, dacă este să fim sinceri.

Paul Tiberiu Iordahe, sportiv: Am aplicat la mai multe facultăţi, șase universităţi din Franța, printre care și Sorbona, în cele din urmă am ales Sorbona pt că Parisul mi-a oferit oprtunități foarte mari pe plan sportiv, sunt cluburi sportive de federații diferite, eu practic karate Shotokan, am găsit un club de karate la care sunt legitimat dar am găsit și alte federații.

Când îl asculţi vorbind, totul pare uşor. De fapt, nu e chiar aşa. La Sorbona au fost acceptaţi 3% din elevii străini, cu bursa. El între ei.

Tibi va studia în limba franceză și a ales profilul matematică, informatică, fizică, inginerie.

Paul Tiberiu Iordahe, sportiv: De curând am reușit să intru și la Educație fizică și Sport, am intrat la Sport și Performanță motrică la invăţământ fără frecvență, deoarece va fi greu să merg cu două facultăţi fiind student în Franța și voi merge și pe planul acesta și sper că voi deveni antrenor pe viitor.

Madalina Iordache, mama: Ambițios, tenace și foarte pasionat de ce face, cred că dacă nu există pasiune, nu există nici rezultate. Am avut multe bucurii din partea lui și pe plan sportiv dar și la școală.

Paul Tiberiu Iordahe, sportiv: Mă aștept să fie o schimbare majoră, pt că mulți spun că învăţământul din Franța este foarte diferit și sper să fie uşor pt mine, să mă adaptez să învăț lucruri noi și să am experiențe noi. Eu mereu am fost copilul care a fost aproape de părinți, care a vru să fie acasă dar sper să mă adaptez și sunt sigur că va fi așa.

Moldovan Adrian, antrenor emerit: Fiecare sportiv pleacă la drum cu puțin talent, dar nu talsntul face tot, clar că e vora de foarte multă muncă. Centura neagră am obținut-o acum șase ani și cei doi ani i-am obținut în cantonamentul de pregătire cu Lotul Naț de Karate. Trebuie să susții un examen de gard cu selecționerul Lotului Național, președintele Federației.

L-am întrebat pe Paul unde se vede peste 10 ani. A zâmbit şi nu a ezitat deloc. Va fi inginer și antrenor, firește. Şi, până atunci, mult mai bogat în medalii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Paul Tiberiu Iordache, campion mondial la karate și student la Sorbona